Artikel top billede

Ni programmer til Windows 7 du ikke kan leve uden

Vær med til at fejre styresystemets ét års fødselsdag med disse essentielle værktøjer, som alle er gratis. Download her.

Ni programmer til Windows 7 du ikke kan leve uden

Computerworld News Service: Det er svært at tro, men Windows 7 blev allerede et år i sidste måned. Og sikke et år det har været for det nye styresystem, der næsten kun har fået rosende ord fra både anmeldere og brugere. Men selv det allermest fleksible, sikre og alsidige styresystem har selvfølgelig plads til forbedring. Derfor får du her en gennemgang af nogle essentielle programmer og værktøjer, der alle er designet til at hjælpe dig med at gøre din Windows 7-styrede pc endnu bedre. Og tro det eller ej, de er alle gratis.

Hjem, kære hjem: Desktop-værktøjer til Windows 7

BatteryBar

Selv om hver nye version af Windows har forbedret strømstyringen af bærbare, leverer Windows 7 stadig ikke mange informationer om dit batteri. Det gør BatteryBar. Dette sindrige værktøj tilføjer en konstant batterimåler til proceslinjen, der enten kan vise dig, hvor stor en procentdel af batterilevetiden der er tilbage, eller simpelthen hvor lang tid endnu din bærbar har, før den løber tør for strøm. Et enkelt klik skifter mellem de to visninger.

Når din bærbar er tilsluttet strøm, skifter BatteryBar fra grøn til blå og viser, hvor lang tid der går, til din maskine er fuldt opladt. Og når du fører musen hen over måleren, viser et popup-vindue et væld af yderligere informationer såsom den samlede batterikapacitet, opladnings/afladningshastighed, status for aktuel opladning og endda en prognose for batteriets levetid baseret på dets historik.

BatteryBar er gratis, men du kan finde en Pro-version med avancerede funktioner såsom en graf over batteriprofiler, advarsler ved lav/kritisk ladning og automatisk skift mellem strømstyringsprofiler, der træder i kraft, når du fjerner strømstikket og din bærbar bliver afhængig af batteriet. Udvikleren, Osiris Development, lader dig selv bestemme, hvad du vil betale for Pro-versionen: Du kan vælge at betale 1-10 dollar. Men selv hvis du holder dig til den gratis version, er dette program et must-have.

Download BatteryBar | Pris: Gratis; Pro-version 1-10 dollar

Dexpot

Software til virtualisering af desktoppen kan levere et billigt og effektivt løft af produktiviteten og give dig, hvad der svarer til en (eller to eller tre) ekstra skærme uden indkøb af ekstra hardware. Dexpot er sådan et program, og en Windows 7-orienteret opdatering har for nylig gjort det endnu bedre.

Et nyt plugin ved navn SevenDex viser miniaturebilleder af dine desktoppe, når du fører musen hen over deres ikoner på proceslinjen. Således løser programmet et almindeligt problem med virtuelle skriveborde: Hvordan man husker, hvor alting ligger. Var du eksempelvis i gang med at arbejde i Word på desktop to eller tre? I stedet for at gennemgå alle dine desktoppe for at finde det du søger, kan du nu blot smugkigge ved hjælp af SevenDex' miniaturebilleder.

Hvis dit budget eller dit fysiske skrivebord ikke har plads til en skærm nummer to, vil du elske Dexpot. Det er open source og det er gratis til personlig brug.

Download Dexpot | Pris: Gratis

Læs også
15 ting enhver Windows-bruger bør vide

Sæt turbo på din arbejdsdag med disse 10 programmer

Fem tips: Sådan beskytter du bedst din pc

Tryllemus og højreklik

Taskbar Items Pinner

Har du nogensinde ønsket, at du kunne fastgøre andet end blot programmer til proceslinjen i Windows 7? Det kan du med Kishan Bagarias Taskbar Items Pinner: Dette program gør det muligt for dig at fastgøre et væld af elementer til proceslinjen lige fra din billedmappe eller printermenu til individuelle filer, mapper og endda websites.

Når du har pakket dette lille program ud, så sørg for at installere det under administratorrettigheder (ved at højreklikke på ikonet og vælge Kør som administrator).

Når programmet åbner, sætter du bare flueben i kassen ved siden af ethvert element, du gerne vil fastgøre. Du kan tilføje dine egne elementer såsom filer eller mapper ved at klikke på knappen ud for Path: og vælge Folder eller File og derefter navigere hen til et element efter eget valg.

Alternativt kan du indtaste en webadresse. I feltet Icon: indtaster du %SystemRoot%\System32\shell32.dll (hvor %SystemRoot%\ eksempelvis kan være C:\Windows\ alt efter hvor på din harddisk Windows er installeret) og derefter skriver du et tal i feltet ved siden af (3 for mapper, 13 for en webgenvej - du er nødt til at eksperimentere dig frem for at finde andre passende ikoner). Til sidst klikker du på Add Item-knappen.

Hvis du beslutter dig for at fjerne et af disse nyligt fastgjorte elementer, højreklikker du bare på det relevante ikon på proceslinjen og vælger Frigør programmet fra proceslinjen.

Download Taskbar Items Pinner (Programmet fungerer indtil videre kun, hvis din Windows 7 er på engelsk.) | Pris: Gratis

Dybere ned i Windows 7: Værktøjer til sikkerhed og brugervenlighed

Microsoft Security Essentials

Windows 7 har alle de sikkerhedsværktøjer indbygget, som du har brug for - på nær et. Det har en robust firewall, beskyttelse mod spyware via Windows Defender mens Internet Explorer 8 har indbygget blokering af phishing og malware. Det eneste, der mangler i puslespillet, er et antivirusprogram. Og det er hverken mere eller mindre, hvad Microsoft Security Essentials er.

Programmet beskytter i realtid mod virus, spyware og andre trusler. Det kører i al ubemærkethed i baggrunden - faktisk hører du kun fra Security Essentials, hvis det opdager en trussel eller har brug for en opdatering. Jeg har brugt det i månedsvis og det har effektivt fanget de sikkerhedsproblemer, der fra tid til anden har trængt sig på. Dets påvirkning af systemydelsen er også ubetydelig. Så hvis du er træt af at betale det årlige abonnement for anden antivirussoftware, er Security Essentials et godt grundlæggende alternativ.

Læs også Computerworlds udførlige gennemgang af Microsoft Security Essentials med masser af gode tips til, hvordan programmet anvendes i praksis.

Download Microsoft Security Essentials | Pris: Gratis 

Right-Click Extender

Hvis man kan sige, at der er et problembarn i Windows' sæt af funktioner, må det være kontekstmenuerne ved højreklik. Det er tilsyneladende kun få brugere, der faktisk anvender dem. Måske fordi de ikke er klar over, at menuerne findes, eller mere sandsynligt fordi disse menuer bare ikke indeholder de funktioner, som brugerne søger.

Med Right-Click Extender kan du føje funktioner og praktiske genveje til højreklikmenuerne i Windows.

Værktøjet inddeler sine valgmuligheder under fire overskrifter: File/Folder, Desktop, Drives og MyComputer, som hver indikerer hvilket sæt af højreklikmenuer, du redigerer. Eksempelvis under File/Folder kan du tilføje elementer som Kommandoprompt, Åben med Notesblok eller Kopier til/Flyt til. Valgmulighederne for Desktop handler mest om genveje til almindeligt brugte programmer og funktioner såsom Enhedshåndtering, Paint og Dvale.

For mange af tilføjelserne kan du vælge, om de kun skal træde frem, når du holder shift nede på tastaturet, samtidig med at du højreklikker med musen.

Download Right-Click Extender | Pris: Gratis

WizMouse

Det er muligt, at Windows 7 er smartere end alle tidligere versioner af Windows, men det er altså stadig lidt "udfordret" på især ét nøgleområde: Når man skal rulle med musehjulet. Man kan ikke bare føre musemarkøren hen over et vindue og begynde at rulle. Det virker ikke. Man er først nødt til at klikke i vinduet for at bringe det "forrest."

Dette problem løser Antibody Softwares WizMouse og får dit musehjul til at fungere umiddelbart, hvor end du peger din musemarkør. Det kan godt lyde som en petitesse, men dit hverdagsliv i Windows bliver utroligt meget lettere.

Som en bonus gør WizMouse det muligt at rulle med musehjulet i programmer, der ellers ikke understøtter det.

PS til Microsoft: Tag lige at køb koden fra Antibody Software og tilføj disse egenskaber til Windows 8, okay?

Download WizMouse | Pris: Gratis

Mail og mobile enheder

Hinsides pc'en: Hvad kan Windows 7 med mobile enheder, andre pc'er og nettet

Windows Live Mail 2011

I designet af Windows 7 udførte Microsoft en længe ventet hovedrengøring og skilte sig af med diverse programmer, der tidligere var indbygget i styresystemet. Blandt dem finder man Windows Mail (som forud for Vista levede et liv under navnet Outlook Express). Resultatet er, at Windows 7 ikke har nogen mailklient indbygget.

Heldigvis lever Windows Mail videre - du er blot nødt til lige at downloade det. Via det spritnye Windows Live Mail 2011 kan du håndtere ikke alene dine e-mailkonti (så mange du overhovedet orker inklusiv tredjepartstjenester som Gmail og Yahoo Mail), men også dine kontakter og kalendere. Det gør du via en stilren, intuitiv grænseflade, der er ligesom den i Outlook 2010.

Det er en enorm forbedring i forhold til den karakterløse og uhåndterlige værktøjslinje fra den sidste version af Windows Live Mail.

Med andre ord er Windows Live Mail 2011 på en måde en slags Outlook Lite - eller, tør jeg sige det - en ny Outlook Express.

Download Windows Live Mail 2011 | Pris: Gratis

Windows Live Mesh 2011

Hvis du bruger mere end en computer, som de fleste gør i dag, ville det så ikke være fantastisk at have adgang til den samme musik og alle de samme dokumenter, billeder og andre filer fra alle dine computere? Det er ideen bag Windows Live Mesh 2011 (den direkte efterkommer af Windows Live Sync), som automatisk holder alle dine sager synkroniseret mellem to eller flere pc'er.

Windows Live Mesh er den slags program, du bare indstiller og glemmer - når du har installeret softwaren på dine pc'er, er logget ind på din Windows Live-konto og har valgt hvilke mapper du ønsker at synkronisere, så er du færdig med opsætningen.

Det fungerer i baggrunden og kopierer automatisk filer frem og tilbage, når dine maskiner er online. Du kan også vælge at synkronisere udvalgte mapper til dit Windows Live SkyDrive, som giver dig fem gigabyte gratis lager og adgang til dine data online fra enhver computer i stedet for kun på dine egne pc'er.
Ud over filer og mapper kan Mesh også synkronisere dine favoritter fra Internet Explorer samt temaer, skabeloner, e-mailsignaturer og andre indstillinger fra Office. Programmet gør det endda muligt at oprette fjernforbindelse til andre computere, der er del af dit Mesh-netværk.

Download Windows Live Mesh 2011 | Pris: Gratis

ZumoCast

ZumoCast gør din pc til en slags mediaserver med evnen til at streame musik, video og andre filer til enhver anden pc - selv til din iPhone, iPod touch eller iPad. Understøttelse af Android er på vej. Det løser på elegant vis et stort problem for mobile enheder: Den begrænsede lagerplads. Derudover er det også bare virkelig cool.

Når du har installeret ZumoCast-klienten fra udvikleren Zecter på din pc (programmet er også tilgængelig på Mac) og oprettet en konto, skal du blot vælge, hvilke elementer du vil gøre tilgængelige. Som standard kigger softwaren i Windows-mapperne Dokumenter, Billeder, Musik og Videoer, men du kan let tilføje eller fjerne enhver mappe.

Så længe du lader din computer stå tændt og forbundet til internettet, vil du have adgang til de valgte mediafiler overalt, hvor der er internetforbindelse. Du kan lytte til din egen musik fra din arbejdscomputer, afspille dine film fra din iPhone, læse dine dokumenter fra din iPad og så videre. ZumoCast lader dig endda downloade filerne til din mobile enhed.

ZumoCast er perfekt til lagerfattige håndholdte enheder eller til enhver pc, der ikke indeholder alle mediafilerne fra din anden computer.

Download ZumoCast | Pris: Gratis

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere