Artikel top billede

Telia opgiver at klage over krav fra Telestyrelsen

Mobiloperatøren Telia dropper at gå videre med en afvist klage. Teleselskabet må acceptere at gå rundt med en klods om benet, mener Telia-direktør.

Der var alt andet end tilfredshed at spore, da Telia i september fik afvist en klage i Teleklagenævnet.
 
Derfor overvejede selskabet at gå videre med sagen, men det er nu droppet, fortæller juridisk direktør Jens Ottosen-Støtt fra Telia.
 
"Vi må bare sige, at det ikke har nogen udsigt at gå videre," fortæller han.
 
Telia sendte i februar klagen til Teleklagenævnet på baggrund af en afgørelse, som IT- og Telestyrelsen traf i december sidste år. 
 
Ineffektivt mobilt bredbånd
Sagen drejer sig om Telias brug af radiofrekvenser. Hver mobiloperatør har en portion frekvenser, som den har købt tilladelse til at sende mobilsignaler i.
 
Telia bruger i dag 1800 megahertz-frekvensbåndet til at udbyde traditionel 2G-mobiltelefoni.
 
Til næste år kan teleselskabet også bruge det til 4G-mobilt bredbånd også kaldet LTE, men IT- og Telestyrelsen forlanger, at mobilselskabet fortsat afsætter dele af selskabets frekvensbånd til tale - det vil sige typisk 2G-telefoni.
 
Det er her, at det første problem ifølge Telia opstår.
 
Jo smallere spektrum, selskabet har i et frekvensbånd, jo mindre bliver kapaciteten til at håndtere kunderne. Derfor vil Telia gerne bruge en større del af selskabets frekvensblokke i dette bånd til mobilt bredbånd på bekostning af tale.
 
Telia har i dag to sideløbende net i 1800 megahertz-frekvensbåndet, hvori selskabet i dem begge skal udbyde tale. Der er ingen grund til at opretholde dem begge, og ikke mindst fordi selskabet i forvejen også udbyder 2G-telefoni i 900 megahertz-frekvensbåndet, lyder argumentationen.
 
Men klagen blev afvist, og nu opgiver Telia at gå videre med sagen.
 
"Vi må bare konstatere, at vi slæber rundt på nogle konsekvenser af den tidligere regulering, som i virkeligheden er til hinder for de målsætninger, som man - også regeringen - har i dag omkring både hastighed og udbygning," siger Jens Ottosen-Støtt.
 
Dropper også andet punkt
Telia fik i september også afvist en klage, hvori teleselskabet ønskede sendetilladelsen i 1800 megahertz-frekvensbåndet forlænget til 2019 i stedet for 2017. Teleselskabet vil udbygge sit mobilnet på sådan en måde, at mobilt bredbånd i de to frekvensbånd 900 og 1800 megahertz supplerer hinanden.
 
Problemet er ifølge Telia her, at tilladelsen til 900 megahertz-frekvensbåndet udløber i 2019 og dermed først to år efter 1800 megahertz-frekvensbåndet. Dermed kan det være svært at foretage en kombineret udbygning af nettet i de to frekvensbånd.
 
Det er en detalje, som også TDC tidligere har fundet utilfredsstillende. Men Telia ser også her ud til at opgive at gå videre med sagen.
 
"Det regner vi ikke med, og det spørgsmål (omkring udløbsdato, red.) anser vi for at være endelig afklaret," siger Jens Ottosen-Støtt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere