Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Dansk direktør forlader analysehuset IDC

Analysehuset IDC skal have nye direktør. Se her hvem det er, og få samtidig Per Andersens bud på tidens vigtigste it-tendenser.

Efter 14 år som administrerende direktør for analysefirmaet IDC (som er ejet af amerikanske International Data Group, der også udgiver Computerworld) og 21 års ansættelse, har Per Andersen fået nyt job i rådgivningskoncernen Capgemini. Den nye direktør i IDC begynder 1. april.
 
IDC leverer analyser af it-markedet samt forskellige typer rådgivning og konferencer om it-emner.

Per Andersen peger da også på, at det er en spændende periode, hvor han skifter direktørkontoret ud med jobbet som chefkonsulent hos Capgemini.
 
Gammel vin?
"Man kan diskutere op ad døre og ned ad stolper, om der er tale om noget nyt. Men cloud er den vigtigste tendens lige nu," siger Per Andersen, der skifter arbejdsplads ved årsskiftet. 

"De sidste femten år har jeg ofte fået spørgsmålet, hvad sker der efter internettet? Det har været svært at svare på, men vi ved det nu: Cloud," siger Per Andersen og skynder sig så at understrege:
 
"Cloud er jo et aspekt af internettet. Men det er en samlende måde at forklare effekten af de tre tendenser, der har præget informationsteknologien de seneste år: øget standardisering, øget pålidelighed og infrastrukturudvikling."
 
Vandene skilles
Ifølge Per Andersen fører den udvikling i disse år til at vandene skilles i virksomhedernes anvendelse af it.

En stadig større del af it-produkter bliver så standardiserede, at de håndteres i den generelle indkøbsfunktion, mens andre dele af it bliver stadig mere forretningsorienteret.
 
De traditionelle ERP-produkter bliver en del af virksomhedens infrastruktur, mens anvendelsen af data og hvilke applikationer eller apps, der skal bringe data ud til medarbejdere eller kunder, kommer til at fylde stadig mere.

Det skaber ifølge Per Andersen et helt nyt marked for integration af de mange typer apps.
 
Device-tendensen
Den anden side af den udvikling kalder Per Andersen for device-tendensen. Det er den tendens, der for alvor smelter forbrugerteknologi og virksomheds-it sammen.
 
"Tilsammen skaber det store udfordringer for it-branchen. Som ved hver overgang til nye måder at bruge teknologi på vil der både opstå nye virksomheder og ske en konsolidering af de eksisterende virksomheder i it-branchen," siger Per Andersen.
 
Analyserne af den udvikling hos IDC overlader Per Andersen nu til Bianca Bruhn. Hun starter som administrerende direktør for IDC Nordic den 1. april efter endt barselsorlov.
 
Samtidig vender Bianca Bruhn også tilbage til IDC Nordic, hvor hendes IDC-karriere begyndte i 1999.

Siden har hun arbejdet for forskellige dele af IDC i blandt andet San Francisco og London.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere