Artikel top billede

Hvilken type mobil medarbejder er du?

Er du en wannabe, individualist eller disciplineret bruger af mobile værktøjer til forretningsbrug?

En ny rapport fra analysevirksomheden Forrester identificerer fire forskellige slags mobile medarbejdertyper. Se her, om du kan genkende dig selv eller dine kollegaer.

Mobile informationsmedarbejdere

Mobile informationsmedarbejdere er som regel konsulenter, rådgivere og analytikere, som rejser meget, men har behov for at være i kontakt med kontoret via mail og samarbejdsværktøjer. De bruger meget tid ude af kontoret, hvor de analyserer information og arbejder sammen med partnere og klienter.

Se eksempelvis Business Centers artikel om strategirådgivningsvirksomheden Pinpointers.

Ifølge Forrester var 24 procent af alle medarbejdere mobile informationsmedarbejdere i 2010, og Forrester forventer, at den procentdel er vokset til 30 procent i 2015.

De mobile informationsmedarbejdere anvender et bredt udvalg af mobile enheder og apps. De foretrækker at anvende mobile enheder stillet til rådighed af virksomheden og anvender dem til at tilgå data, der er nødvendige i deres arbejde.

Mobile opgavemedarbejdere

De mobile opgavemedarbejdere håndterer specifikke opgaver og er som regel serviceteknikere, håndværkere, transportmedarbejdere og sælgere som ikke arbejder ved et skrivebord. Deres arbejde består af fysiske opgaver, og de anvender jævnligt mobile enheder som led i deres daglige opgaver. Et eksempel er levering af pakkepost, hvor kunden kan kvittere for modtagelse af en pakke ved at signere på en håndholdt pc.

Sidste år var 11 procent af ansatte mobile medarbejdere og Forrester forventer, at 13 procent af ansatte vil være mobile opgavemedarbejdere i 2015.

De mobile opgavemedarbejdere anvender specialiserede, industrispecifikke applikationer. De mobile enheder er som regel robuste enheder, der kan klare lidt af hvert uden at gå i stykker. Se eksempelvis Business Centers artikler om mobiltelefonen til rigtige mænd og tablet-pc'en med gorilla-skærm.
 
Applikationerne er som regel installeret på enheden og håndterer specifikke aktiviteter som kvittering for pakkemodtagelse.

Mobile Wannabes

De mobile wannabes er det hurtigst voksende segment ifølge Forrester. Mobile wannabe er i midten af 20'erne og arbejder på et kontor. Det kan være som sekretær, kundeservicerepræsentant og administrativt personale.

De mobile wannabees har som regel deres egen mobile enhed i form af en iPhone, Android-mobil eller en BlackBerry med på arbejde som deres egen personlige mobil.

Sammenlignet med de tre andre typer er de mobile wannabes mest fortrolige med at anvende smartphones. De bruger mange apps til personlige aktiviteter som social networking, men vil også gerne bruge deres smartphones til arbejde som mail og adgang til intranet.

Mobile wannabes udgjorde ifølge Forrester 16 procent af de ansatte i 2010, men i 2015 vil de udgøre 30 procent globalt set.

Mobile individualister

En mobil individualist vælger og køber selv sin mobile enhed til arbejdsbrug. Individualisterne er typisk mænd og er ofte på forretningsrejse ude af kontoret. Typisk er de i lederroller.

Ifølge Forrester udgjorde de mobile individualister 2010 kun 6 procent af ansatte, men Forrester forventer at den procentdel vil være mere end fordoblet i 2015. Ifølge Forrester vil virksomheder tilskynde de ansatte til at tage deres egen smartphones med på arbejde for på den måde at holde omkostninger under kontrol.

De mobile individualister anvender en smartphone en eller to timer om dagen til arbejdsrelaterede aktiviteter. Ifølge amerikanske Forrester er det ofte en BlackBerry, som anvendes af de mobile individualister, der opfatter smartphones som absolut nødvendige for at være produktive.

Individualisterne anvender ikke kun smartphones til mail og intra/internet-brug, men anvender mobile apps som samarbejds- og konference-apps i samarbejdet med kollegaer. 

De mobile individualister køber gerne en arbejdsrelateret app for egne penge, hvis det kan gøre dem mere produktive og effektive. Det sker uden at involvere it-folk eller andre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere