Artikel top billede

BLOG: Dræber 3-strikes filmbranchens bedste kunder?

Mange ulovlige downloads kan være ensbetydende med mange indkøb, viser flere undersøgelser.

I sidste uge fik den første franskmand kappet forbindelsen til internettet. Personen nægter sig godt nok skyldig i tre tilfælde af ulovlig download, men den generelle strenge tilgang til fildeling på nettet i Frankrig kan have sin bagside.

Det afslørerede HADOPIs egne tal allerede i januar.

HADOPI er navnet på det organ, som skal håndhæve loven, hvor franskmænd får kappet forbindelsen til internettet, hvis de ignorerer to advarsler og fortsætter med at downloade ulovligt. I de data, som nu er indsamlet vedrørende fildelerne, kan man se en tendens: De hyppigste forbrugere af fildeling er også den gruppe, der bruger flest penge på andre kulturtilbud.

Det er ikke første gang, at der er blevet lavet en kobling mellem ulovlig fildeling og betalingsvillighed. Det var det samme resultat i en undersøgelse, som ComON omtalte i artiklen: Fildelere er nasserøve med løse tegnebøger i 2009.

I en endnu mere aktuel undersøgelse i Tyskland fra denne sommer er resultatet det samme. Det vil sige, at mange af de personer, der vil få kappet forbindelsen eller sagsøgt for ulovlig fildeling, i realiteten burde opfattes som gode kunder.

Undersøgelsen er dog ikke officiel, fordi analysefirmaet ikke har fået lov til at offentliggøre den. Angiveligt fordi resultatet ikke matchede forventningerne hos det firma, der havde bestilt den.

 

Egne tal 

Joe Karaganis, der analyserede HADOPI-tallene, fra organisationen SSRC i foråret opsummerer det således:

"Hvis pirateri reelt er et redskab for storforbrugere til at opdage og prøve nye ting, så kan kampen mod fildeling hæmme det lovlige salg."

Om den konklusion er korrekt, afhænger af om man abonnerer på industriens argument om, at hovedparten af fildelere er nasserøve, der vil have alt gratis, eller om man hælder til det modsatte. At hovedparten af fildelerne også ofte bruger penge på kultur og underholdning?

 

Læs flere blogs her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere