Artikel top billede

It-virksomhed kaster håndtegn som Nik og Jay

Musikvideo fyldt med damer skal skabe 'street cred'.

"Vores branche bliver tit skudt ned som kedelig og tør, og det er overhovedet ikke tilfældet. Det ville vi bevise," forklarer Michael Aoun, administrerende direktør i it-virksomheden Enabling.

Derfor har han sammen med sine medarbejdere fået lavet musikvideoen "Enabling Bling".

Michael Aoun lægger desuden ikke skjul på, at videoen er et forsøg på kreativ markedsføring. Den er udtænkt og produceret af profesionelle fra musikbranchen, men har kostet langt mindre end nogle helsidersannoncer i et it-fagmedie, siger han.


Direktøren rapper

Direktøren er selv interesseret privat i musik og er derfor hovedrapper. Andre i virksomheden rapper også med, men spiller en mere nedtonet rolle.

"Da jeg præsenterede idéen internt, fik jeg med det samme kun positiv respons. Jeg kunne se, at folk synes, at det var spændende. Nogle var måske skræmte med det samme, men kom med på det," siger Michael Aoun.

"Det er et boost til vores selvfølelse," siger han.
 

Mandehørm og sexede damer

Videoen er en rapvideo. Det er en forholdsvis mandedomineret verden, hvor kvinder viser hud, mens mændene styrer det hele. Sådan er det også i Enabling Bling, hvor hyrede dansere ryster røv og viser hud.

Hvorfor har I ikke spurgt kvindelige ansatte, om de ville være med i videoen?

"Rigtig godt spørgsmål. Fordi vi ikke har dem på nuværende tidspunkt," siger Michael Aoun, som siger, at videoen måske ville se anderledes ud, hvis kvindelige ansatte var med i den.

Hvordan har du det med, at I bidrager til mandehørmen i branchen?

"Jeg synes seriøst ikke, at vi bidrager til mandehørmen. Når jeg kigger på den feedback, vi har fået, har det i lige så høj grad været kvinder, der melder tilbage og siger, at det er fint og nyskabende," svarer Michael Aoun.

Flere ting burde trække op for kvinder, der skulle overveje at søge job hos Enabling, mener han. Blandt andet valgte de en storbybil, en Fiat, frem for en toptunet mandebil.

"Så får de nogle rigtig seje fyre, der rapper i suits. Det burde ikke trække ned for pigerne," siger Michael Aoun.

Han er selv tilfreds med sangen, som han mener har en høj kvalitet.

Hvornår udgiver I et album?

"Vi har da leget med tanken om, at vi skal lave to sange om året. En op til sommer og en op til jul. Hvis nogen derude er interesseret i at udgive et album med Enabling, vil vi ikke afvise det," griner Michael Aoun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere