Englænderne vil skærpe reglerne for salg af computerspil

Reglerne for mærkning af computer-spil er forældede og skal strammes betydeligt, mener den engelske kulturminister. Spilindustrien foretrækker det nuværende system.

England kan være på vej til at gennemføre en stramning af reglerne for mærkning og salg af computerspil.

Den engelske kulturminister, Margaret Hodge, siger ifølge Reuters, at stigningen i antallet af »voksenspil« har gjort det nuværende regelsæt forældet.

På nuværende tidspunkt bestemmer British Board of Film Classification (BBFC), hvilke aldergrænser, der skal være gældende for spil med sex og vold samt spil med videoklip. Her benytter man nøjagtig samme system som på film.

De fem forskellige mærkninger er "U" (uklassificeret), PG (forældres ansvar), 12, 15 og 18 år.

Resten af spillene bærer de retningslinjer, der er udstukket af PEGI (Pan European Game Information). De fungerer som en vejledning for forældre, men forhandlere er på ingen måde forpligtet til at følge disse retningslinjer.

»Det nuværende klassifikationssystem er fra en tid, hvor computerspil havde sin begyndelse. Spilmarkedet er simpelthen vokset fra klassifikationssystemet,« siger Hodge til Reuters.

Hun vil nu arbejde for, at BBFC skal vurdere alle spil, der bliver solgt i landet. Samtidig skal PEGI-mærkningen fortsætte.

Derudover ønsker Hodge, at forhandlerne og producenterne frivilligt underskriver et kodeks, der beder dem om at følge de nye mærkninger, skriver PC Advisor.

En speciel og indflydelsesrig kultur-, medie- og sports-komité bakker op om en øget rolle for BBFC.

»Den udbredte anerkendelse af BBFC's klassifikation i England og deres lovmæssige opbakning har betydelige fordele, som PEGI-systemet mangler,« lyder udmeldingen ifølge Reuters.

Den engelske spilindustri har - i form af foreningen ELSPA (the Entertainment & Leisure Software Publishers Association) - meldt ud, at den støtter PEGI-klassifikationen, som er »det eneste system, der virkelig beskytter børnene, og som er godkendt af spilindustrien«.

Diskussionerne er opstået efter en parlamentsstøttet rapport om internettets og computerspils indflydelse på børn blev offentliggjort i marts 2008 af psykolog Tanya Byron. Heri krævede hun »et mere robust klassifikationssystem«.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere