Tvangs-åbning gjorde Microsoft en tjeneste

Lang næse til EU-kommissionen og konkurrenter, mener analytiker.

Konkurrenterne frydede sig, da EU-kommissionen i 2008 fik tvunget Microsoft til åbenhed og tusindvis af kode og anden dokumentation blev offentliggjort.

Men Microsoft har også selv god grund til at glæde sig over åbenheden.

Den amerikanske analytiker Rob Enderle vurderer, at Microsoft har vundet på åbenheden. Han mener direkte, at softwaregiganten har fået en konkurrencefordel foræret af EU-kommissionen.

”Helt konkret så er det afgørende, at firmaet har sikret interoperabiliteten mellem kritiske platforme og sørget for tilstrækkelig kodedokumentation, så der kan arbejdes videre på hvad end firmaet laver, selv når de oprindelige udviklere har forladt firmaet,” skriver han om sin hovedpointe.

EU-kommissionens pres har altså gennemtrumfet en holdningsændring i firmaet, og kodedokumentationen er blevet opprioriteret.

Ønskede det modsatte
Han afviser dermed kommissionen og konkurrenternes påstand om, at Microsoft ikke ønskede at offentliggøre kodedokumentationen. Han mener, at firmaet – som mange andre it-firmaer – slet ikke havde en tilfredsstillende kodedokumentation at dele ud af.

Han mener heller ikke, at software-konkurrenterne reelt havde et ønske om, at Microsoft gav mere interoperabilitet. Han tror rettere, at firmaerne, som tvang EU-kommissionen i aktion, havde håbet, at Microsoft ville lide under EUs massive pres, eller at firmaet ville blive tvunget ud af en række europæiske lande.

“Det er lidt fascinerende, at Microsofts konkurrenter meget effektivt har tvunget Microsoft til at forbedre kvaliteten på et område, hvor deres egen kvalitet også stinker - altså deres dokumentation,” siger Rob Enderle.

Læs hele analytikerens analyse hos Internet.com.

Rob Enderle har tidligere arbejdet som konsulent for en lang række it-firmaer; deriblandt også Microsoft. Da han var tilknyttet Microsoft var det i forbindelse med sagen om Windows Vista Capable. Her rådede han Microsoft til at lægge kortene på bordet og fortælle, at Vista ikke kørte tilfredsstillende på mange almindelige computere. Men meget lader til, at Enderles råd blev overhørt, for sagen udviklede sig til en skandale for Microsoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere