Artikel top billede

TDC betaler nu mindre til KODA for Play-tjenesten

TDC og komponisternes organisation lægger låg på pris-tvist med frivilligt forlig.

For et år siden gik TDC med alvorlige overvejelser om at lukke ned for streamingtjenesten TDC Play. Rettighedshaverne krævede alt for mange penge for licens til musikken, mente TDC.

Nu er TDC og sangskriver- og komponistforeningen Koda blevet enige om, at teleskabet slipper billigere end tidligere. Beløbet, som udveksles mellem Koda og TDC, er hemmeligt. Med forliget slipper de to parter for en afgørelse fra Ophavsretslicensnævnet, som TDC sidste år bad om. Tidligere var TDC og pladeselskabernes organisation blevet enige om en ny pris, men Koda har været modvillige mod at gå ned i pris.

"I denne sag stod vi tidligere så langt fra hinanden, at det var udsigtsløst at blive enige, men det har hele tiden været vores ønske at nå til enighed sammen," siger Miriam Hvidt, direktør i TDC Jura og Regulering til ComON.

Den danske telegigant var blandt de første til at betale streaming til deres kunder. Derfor har de betalt en pris, der i høj grad var baseret på gætværk i forhold til, hvor meget TDC-kunderne ville lytte til musik over tjenesten, oplyser både TDC og Koda til ComON. Den nye prisaftale passer altså i højere grad til, hvor meget Play bliver brugt af TDC's kunder og andre streamingtjenesters betaling til rettighedshaverne.

Miriam Hvidt vurderer, at tre forhold nu har fået KODA til at gå med på at banke prisen nedad. For det første fremlagde TDC undervejs i sagen dokumentation for, at andre streamingtjenester, eksempelvis i udlandet, lægger langt færre penge end TDC. For det andet har KODA nu selv på egen hånd etableret et udgangspunkt for priser, der er mere i tråd med, hvad streamingtjenester er i stand til at betale. Derudover har KODA fået en ny direktør, Anders Lassen, der har kunnet se på sagen med friske øjne, vurderer TDC-direktøren.

KODA-direktør Anders Lassen bekræfter, at organisationen nu har ændret prispolitik.

"Det niveau, vi har lagt os på nu, det ligger et sted, hvor Koda ikke længere er en hindring for, at disse streamingtjenester kan komme til Danmark," siger Anders Lassen.

Organisationen har et udgangspunkt for en pris, streamingtjenester skal betale, men eftersom alle tjenesterne er meget forskellige, vil det altid være op til en forhandling, hvad Koda skal have i betaling. Det er eksempelvis et ønske fra streamingudbyderen om at tilbyde en gratis prøveperiode, delvis reklamefinansiering, mulighed for download og en bestemt rådighedsperiode, der kan spille ind på prisen.

"Området er stadig så nyt, at det ikke bare er sådan noget, man lægger ned i en prisliste," siger Anders Lassen.

Han afviser at kommentere specifikke tjenester som Spotify og Grooveshark, men vil gerne fortælle, at forhandlingerne med flere tjenester nu er så langt på en afklaring, at de næsten er afsluttede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere