Indien udvikler sin egen lavpris-laptop

Indien udvikler sig egen billige bærbare computer som ikke må koste mere end 100 dollar.

I går kunne flere medier fortælle den opsigtsvækkende nyhed at Indien udvikler en 10-dollar-computer. De første meldinger lød på, at computeren kun skulle koste 500 rupees, hvilket svarer til omkring 60-70 kroner. Men der er tilsyneladende tale om en regnefejl, for beløbet blev senere korrigeret til 100 dollar.

Det er stadig billigt for en bærbar maskine, men de tekniske specifikationer kendes endnu ikke. Det forlyder dog, at computeren skal bruge en trådløs netværksforbindelse og bliver udrustet med 2 GB hukommelse.

Den skal udvikles på Indiens eget Indian Institute of Science i Bangalore og Institute of Technology i Madras.

Maskinen bliver en konkurrent til XO-computeren fra One Laptop Per Child (OLPC) og Classmate fra Intel.

Og hvis det lykkes at holde prisen nede på de 100 dollar, bliver den langt billigere end konkurrenterne.

XO-computeren skulle oprindelig koste 100 dollar, men prisen er landet på det dobbelte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere