Intel sænker SSD-priser med 60 procent

Intel lover hurtigere og billigere SSD-lagerenheder. En 80 GB SSD i topklassen kan snart købes for under 2.000 kroner.

Intel skifter nu til en 35 nanometer-produktionsproces for sine Solid-State Drives (SSD). I forhold til den gamle 50-nm-version skulle hastigheden være forbedret mærkbart, samtidig med at priserne sænkes med op til 60 pct.

Der kommer i første omgang to Multi-Level Cell X25-M Mainstream SATA SSD modeller med 35-nm-teknologi, med henholdsvis 80 og 160 GB. Disse modeller har SATA-interface og en 2,5-tommers formfaktor.

Den billige 80 GB-model koster 225 dollar eller under 2.000 kroner med dansk moms, hvilket skal sammenlignes med, at Intels oprindelige X25-M 80 GB SSD kostede 595 dollar. Den større 160 GB version koster 440 dollar.

For de samme penge kan man stadig få en almindelig mekanisk harddisk med ti gange større kapacitet, men SSD har en række fordele, herunder stabilitet, strømforbrug og hastighed.

Ifølge Intel er latenstiden i de nye modeller reduceret med 25 pct. til 65 mikrosekunder sammenlignet med 4.000 mikrosekunder for en harddisk. SSD-enhederne skulle også være i stand til at klare 6.600 4KB skrive-IOPS og 35.000 læse-IOPS (Input/Output Operations Per Second) sammenlignet med nogle få hundrede for en harddisk.

Intel oplyser at de nye modeller er kompatible med alle operativsystemer og der kommer en firmware-opdatering, som tilføjer understøttelse for Trim-kommandoen i Windows 7, der skal give højere ydelse.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere