Den bærbare er alligevel ikke miljøets bedste ven

Stationære computere måske grønnere end bærbare.

Flere elementer gør, at bærbare computere reelt kan være en større miljøsynder end stationære computere.

Især de små computeres mindre strømforbrug har ellers fået mange til at fremhæve bærbare computere frem for stationære computere, når det kommer til de grønne salgsargumenter. For eksempel den danske elsparefond.

Men ser man på pc'en samlede påvirkning på miljøet, er det ikke så sikkert, at en bærbar pc er grønnest, skriver Version2.dk.

»Der er for eksempel mindre plads til køling i en bærbar, så det betyder, at der bliver brugt flere kemikalier og flammehæmmere. Og de gamle LCD-paneler, som sad i bærbare, var svære at genanvende,« siger produkt- og marketingchef Steen Grønbeck fra Fujitsu i Danmark, der har regnet på sagerne.

Der er dog stadig en indlysende miljøgevinst ved en bærbar computer, hvis det betyder, at en ansat for eksempel både kan bruge den på kontoret og derhjemme. Dermed reduceres det samlede antal af computere.

Men der kan alligevel være et skjult strømforbrug i den løsning. For hvis man netop bruger dem som en stationær, så er der ofte tilsluttet ekstern skærm, tastatur og mus. Tilbehøret kan bringe computerens strømforbrug op på det tilsvarende hos en stationær pc.

To andre væsentlige faktorer er, at bærbare hurtigere skal skiftes ud, og at det ofte er sværere at genanvende materialerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere