OPDATERET: I dag fylder den verdensberømte danske Legoklods 50 år. Det bliver markeret hos søgemaskinen Google, hvor forsidelogoet i dagens anledning er bygget i Lego. Google er suverænt den mest besøgte side på nettet, så der er tale om uvurderlig gratis reklame for Lego.
»Derfor er det også en gylden chance, som Lego har fået,« siger informationschef Charlotte Simonsen til DR P4 Trekanten.
Google-stifterne er selv begejstrede Lego-fans, og de har blandt andet bygget en hjemmelavet computer i Lego.
»De betragter legoklodserne som en slags sprog, hvor man kan bygge det man vil, men samtidig er begrænset af en form. De mener at det ligner de betingelser som man har for at programmere til computere,« siger Charlotte Simonsen.
Hun understreger, at Lego ikke har betalt for at komme på forsiden hos Google. Og søgemaskinens logo linker da heller ikke til Lego.
Opdateret: Google oplyser, at de ændrede forsidelogoer kaldes "doodels". Den første doodle kom på Google, da Larry Page og Sergey Brin havde planlagt at tage til the Burning Man Festival i Nevada. På den måde kunne de fortælle brugerne, at de ikke var hjemme. Det var folk ret glade for, og derfor besluttede Google-stifternede at blive ved med at lave "doodles".
Google har tidligere fremhævet begivenheder, som da de to Mars Rover robotter landede på Mars. Også når berømte malere har haft fødselsdag, har Google hyldet dem på forsiden. Det skyldes, at Googles "chef doodler" Dennis Hwang er vild med kunst og kunsthistorie.
Hvilke "doodler", der skal på hvornår, bliver besluttet af en intern komite som mødes adskillige gange om året. De specielle logoer kommer enten på den internationale forside eller på specifikke lande forsider. Der laves 50 om året.
At Lego i dag fandt frem til forsiden, skyldes, at Larry Page og Sergey Brin brugte Lego klodser som en slags super-billig kabinetløsning omkring deres harddiske tilbage i 1996. Man kan se billederne her.
Farverne i det oprindelige Google-logo er i øvrigt også inspireret af Lego.