Artikel top billede

Derfor skulle verdens IE-brugere udråbes som idioter

Mavesur webudvikler vil gamle IE-browsere til livs.

En velment vittighed der blev til virkelighed.

Det er forklaringen på fupanalysen, der stemplede IE-brugere som mindre intelligente end gennemsnittet. Et fupnummer der blev afsløret i går.

Webudvikleren Tarandeep Gill erkender nu, at det var ham, der stod bag. Det skriver han på AptiQuant.com.

Her kan man også læse, at han havde håbet, at han var blevet afsløret meget tidligere, men at hans joke sikkert fik lov til at blive en sandhed, fordi konklusionen om de dumme Explorer-brugere var præcis, "hvad folk gerne ville høre", som han selv betegner det.

Han driver til daglig prissammenligningstjenesten AtCheap.com, og det er i forbindelse med udviklingen af den, at han er blevet arrig på Microsofts gamle browsere: IE6, 7 og 8, som han hævder ikke bare er inkompatible med webstandarder men også indbyrdes.


IE9 er god nok, men...

"I forbindelse med at vi ville tilføje nogle nye funktioner til siden, blev det mere og mere svært at understøtte IE6 til IE8. Især IE6. Jeg er overbevist om, at alle udviklere i verden vil give mig ret i, at de på et eller andet tidspunkt har følt, at verden ville være et bedre sted at være, hvis IE ikke var en del af den. Jeg vil gerne lykønske Microsoft for at gøre IE9 så kompatibel, men det her handlede om at komme de gamle browsere til livs," siger Tarandeep Gill, som tidligere har lavet Beastoftheweb.com, der er en ironisk reference til Microsofts egen promo-side for Internet Explorer - Beautyoftheweb.com.

Tarandeeps bekendelse indeholder også en hånlig kritik til verdens medier, som, han mener, burde have opdaget fupnummeret på fem minutter. Det er der op til flere årsager til. For eksempel at:

  • Domænet AptiQuant.com blev registreret den 14 juli 2011
  • Postadressen eksisterer ikke
  • Pressemeddelelsen havde flere grammatiske fejl 
  • I bunden af AptiQuant.com er der et link til hans sammenligningstjeneste

Selv om Tarandeep Gill har fået hele verdens opmærksomhed, så er han en ydmyg herre. Han undskylder, at han kopierede indhold fra en fransk hjemmeside, og han beklager, hvis han har fornærmet eller såret nogle personer ved at betegne dem som dumme.

"Når alt kommer til alt, så var mit formål med nummeret at skabe bevidsthed omkring problemerne med IE6, og hvordan det er med til at bremse innovationen."

"Hvis den her episode får bare 100 mennesker til at droppe IE6, så er jeg helt tilfreds," siger Tarandeep Gill, som altså angiveligt har påtaget sig skylden.

Men kan man nu også være sikker på, at det er sandt...?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere