Milliardfremgang for it-branchen

En modnet dansk it-branche på himmelflugt tegner sin nu for 10 procent af BNP og en årlig omsætning på 40 milliarder kroner. Det viser en ny undersøgelse.

Efter en række hårde år med både fyringer og underskud har den danske it-branche nu fået vind i sejlene. Ifølge Børsens årlige undersøgelse af regnskaberne hos de 200 største it- og teleselskaber er der nu gode takter i alle dele af branchen.

»Analysen viser, at det er de sunde traditionelle forretningsmæssige dyder, der nu går igen. Vi ser en modnet it-branche, der er bundlinjedrevet, og hvor der er fokus på styret vækst og kernekompetencer,« siger Søren Strøm, partner i Ernst & Young, der har stået for undersøgelsen.

Undersøgelsen bygger på regnskaber og nøgletal fra 182 selskaber, der tilsammen har oplevet en omsætningsfremgang på 12 milliarder kroner i 2005, så de nu omsætter for i alt 110 milliarder kroner. Væksten i de 10 dygtigste selskaber har i gennemsnit været på 43 procent i det forgangne år.

»Ingen kan kalde it-branchen for hverken ny eller umoden. Vi står efterhånden for 10 procent af det samlede danske BNP, og med en eksport på 40 milliarder kroner årligt er vi en ganske betydelig branche, som der bør være mere fokus på politisk,« siger IT-Branchens formand, Jakob Lyngsø, til Børsen.

Ifølge Søren Strøm fra Ernst & Young skyldes væksten foruden en generel investeringsvillighed i erhvervslivet også en stor efterspørgsel fra den offentlige sektor på grund af blandt andet digitaliseringsprojekter og strukturreformen. Han vurderer, at opsvinget vil gavne alle dele af branchen i de kommende år.

»Det vil både gavne hardwareforhandlerne, leverandørerne, konsulenthusene og dem, der skal drifte systemerne,« siger han.

De 182 selskaber i undersøgelsen tegner sig for omkring halvdelen af den danske it-branches omsætning og halvdelen af branchens ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere