Google dropper realtids-søgninger

De lynhurtige resultater fra sociale medier er sat i bero på ubestemt tid.

I 2009 introducerede Google den lynhurtige søgemetode Realtime Search. Nu bliver den lukket ned igen.

Den dedikerede hjemmeside er allerede lukket ned, uden at Google har sagt et ord. Firmaet plejer ellers ikke at være for fin til at indrømme smuttere eller kuldsejlede projekter. Tavsheden kan skyldes, at Google Realtime Search kun sættes i bero på ubestemt tid. Det skriver SearchEngineLand, der har talt med Google.

Google Realtime Search er en funktion, der løbende opdaterer søgeresultatet med de seneste nyheder. Det vil sige, at listen over fundne resultater på Google.com også bliver opdateret efter, at brugeren har lavet sin søgning. 
Det er typisk links og opdateringer fra Twitter og andre sociale tjenester, der har skabt dynamikken i Realtime Search. Ved at tage dem med i sine søgninger kan Google præsentere helt friske nyheder. 

Men det er problemer med netop Twitter, der nu spænder ben for den lynhurtige søgning.

Google havde en aftale om at stikke data-snablen direkte i Twitters system, så Google, allerede sekunder efter en tweet var afsendt, kunne vise den blandt søgeresultaterne. Den aftale udløb i begyndelsen af måneden. Indhold fra Twitter bliver nu indekseret præcis som alle andre sider, hvilket tilsyneladende er for lang tid til, at Google i øjeblikket vil brugeordet."instant search".

Google fortæller, at tjenesten er taget ned, og at det ikke er sikkert, hvornår den eventuelt åbnes op igen.

Der er ikke nogen oplysninger om, hvorfor Twitter ikke længere vil dele data med Google. Twitter oplyser, at Microsoft og Yahoo stadig henter data direkte fra truget. 
Google oplyser, at der var mange andre sider, der delte data i Google Realtime Search. For eksempel MySpace, Facebook, Quora og Gowalla, men Twitter var den absolut mest interessante partner for Google, fordi Twitter-brugerne er kendt for at have fingeren på pulsen med de nyeste nyheder, links og kommentarer.
Et bud kunne være, at Google nu vil nøjes med sin egen sociale tjeneste Google+.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere