Artikel top billede

Anonymous-base ramt af eget yndlings-våben

DoS-boomerang.

Netaktivisterne i Anonymous bliver nu selv udsat for Denial-of-Service-angreb.

I næsten to døgn har hjemmeside 4chan.org nu været ramt af et DoS-angreb, som har nedlagt siden, så den enten har været svær eller helt umulig at nå.

"Site er nede på grund af et DDoS. Vi deler nu skæbne med MasterCard, Visa, PayPal og de øvrige - en eksklusiv klub," skrev 4chan på en status-side tirsdag.

Lige siden har 4chan haft problemer, men onsdag aften dansk tid var det atter muligt at hente hjemmesiden. Det vides ikke, hvem der står bag angrebet på 4chan.

4chan.org har intet formelt at gøre med bevægelsen Anonymous, som står bag Wikileaks-hævnen. Aktivisterne nedlagde i vel-koordinerede aktioner hjemmesider, der tilhører personer eller firmaer, der på en eller anden måde har lagt hindringer i vejen for Wikileaks. Det lykkedes at nedlægge de fleste hjemmesider, som de satte som mål.

Selv om der ikke er et formelt tilhørsforhold, så stammer mange Anons - som medlemmer af Anonymous kalder sig selv - fra 4chan, der er et image board, hvor brugerne deler billeder med hinanden. Anonymous har også typisk annonceret deres angreb via billeder, som de har lagt ud på 4chan.

Anonymous har tidligere ramt Scientology og pladeselskabernes organisation IFPI ved hjælp af DDoS-angreb, hvor brugerne installerer værktøjet LOIC, der hjælper dem til at hente informationer fra en server på præcis samme tid, hvorved hjemmesiden går ned. Anonymous har ikke blot benyttet DDoS-angreb, men også eksempelvis almindelige demonstrationer.

Læs dette blogindlæg, hvor ComON chatter med en dansk anon, der deltog i DDoS-angrebene, hvis du vil vide mere om Anonymous-bevægelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere