Web-guiden uge 15

Computer og Internet



 


Lyd der strømmer ud af nettet.


Streaming er den teknik der gør at man kan høre musik (eller se video) uden at skulle hente hele nummeret ned på sin harddisk. Her er et program der skulle kunne tage kampen op med Real Player, der ellers næsten har monopol på den slags lydgengivelse. Spørgsmålet er bare om de ikke er kommet for sent i gang.


http://www.liquidaudio.com/


 

Fut fut.


Tag en tur hen over Internettet i et virtuelt tog. Hvad ideen er kan være lidt svært at få styr på, men det er en anderledes oplevelse.


http://www.tektown.com/top.html


 



3Dfx for alle pengene.


Hvis man vil holde sig up to date med hvad der sker inden for voodoo teknologien er dette en god side at kigge på. Her er nyheder, patches, driveres og forskellige værktøjer. Man kunne godt ønske sig at samlingerne var endnu støre, men den er ok, for en privat side.


http://www.voodoo.dk/


Det offentlige


Loven, også i udlandet.


Her har vi så et eksempel på hvor specifikke tjenester kan blive på nettet. Dette er en søgemaskine udelukkende til lovgivnings spørgsmål. Det er endda muligt også at finde et par danske love indimellem.


http://www.findlaw.com/


Erhverv og økonomi


Det står i stjernerne.


Dette er en side der omhandler en rapport om erhvervsastrologi. Man kan finde grundlæggende oplysninger om hvad fænomenet dækker samt lovgivning om emnet. Hvis man stadigvæk skulle være interesseret skal der gøres opmærksom på at undertegnede tyder gedetarme for et honorar på 7500 kr.


http://www.etik.dk/pirapport.htm


 


Kunst & kultur


 

Gys.


Den gode uhyggelige historie har altid været populær. Her er lavet et lille forum for folk der vil nyde de gode historier, men også for dem der selv skriver dem. Der er ikke så mange historier endnu, men det er da en mulighed for at få historierne frem fra skrivebordsskuffen.


http://www.image.dk/~elmer/


 


Et museum lidt udover det sædvanlige.


Her er et lille privat museum, eller lille er måske lidt groft sagt. For det lader ikke som om at ejeren føler sig tynget af om han ejer de værker han udstiller, men det er jo også en af fordelene ved den digitale verden. Det samme værk kan udstilles mange steder på en gang.


http://lonestar.texas.net/~mharden/ftp_site.htm


 


Misc og bizar


Boble, boble!


Her er så alt hvad man vil vide om Champagne: ordbog, anekdoter, videnskabelige fakta og en masse andet.


http://www.champagnes.com/


 


Mad i lange baner.


Her er en samling af links til alt hvad der har med mad at gøre. Siden reklamerer med at have over 7400 links til mad steder, så mon ikke der er mulighed for at finde den opskrift man har ledt efter??


http://www.kitchenlink.com/


 


Vi kan være med i det fine selskab.


Mange mennesker er fascinerede af mord gåder også selv om de foregår i det virkelige liv. Når morderen så forsætter og udvikler sig til en såkaldt seriemorder bliver interessen endnu stører. Her er en side der gennemgår de mest berømte af disse mordere og sortere dem efter antallet af ofre. Om vi skal være stolte er svært at sige, men der er da en dansker med på listen og ikke engang på sidstepladsen.


http://www.mayhem.net/Crime/serial1.html


 


 


Nyheder & medier


Sport, sport og atter sport.


Det piner en sports skeptiker som undertegnede at indrømme at dette er en utrolig godt lavet side. Det er i al sin simpelhed et elektronisk sportsblad. De mest populære sportsgrene bliver dækket godt og det er muligt at søge efter sports engagementer på sidens egen søgemaskine. Det er også muligt at bare gå ind under sine idoler og se hvordan de har gjort det siden sidst. Den eneste fejl ved siden er at det ikke er opgivet hvem der står bag.


http://www.sport-online.dk/


 


Midi i musikken.


Her er et meget smalt blad. Det er målrettet imod dem der laver MIDI musik på deres computere. Det er nok en af den slags blade der aldrig var blevet til noget hvis ikke at det kunne udgives i elektronisk form. Bladet er vellavet og har en stemning der er præget af at folkene bag er entusiastiske.


http://home8.inet.tele.dk/mon/


 


Social og sundhed


Mor, mor han borede jo slet ikke.


Af en eller anden grund er angsten for tandlæger næsten lige så udbredt som angsten for edderkopper. De flinke folk har jo ellers ikke gjort nogen noget (tandlægerne altså). Der er dog hjælp at hente, dette er en elektronisk baseret selvhjælps gruppe, der vil hjælpe folk med at overvinde deres angst for boret og den hvide kittel bag.


http://www.btinternet.com/~melandeye/


 


Ekstase??


Et af de mest populære midler til at ødelægge sit helbred med i dag er ecstasy. Denne side prøver at fremstile sagen om stoffet, så neutralt som muligt. Om dette lykkedes må være op til læserne at bedømme. Der er dog ikke meget tvivl om at folk der ikke forstå hvad det hele drejer sig om kan få en del oplysning.


http://www.ecstasy.org/


 


Uddannelse.


Og på dansk hedder det..


Vi har før bragt adresser på ordbøger og oversætter sider, men sørme om der ikke er nogen venlige mennesker der har lavet en samlet oversigt over disse sider. Den kan findes på følgende adresse.


http://rivendel.com/~ric/resources/dictionary.html


 


Underholdning


Skal vi skylle??


Hvorfor købe øl, når man selv kan brygge det?? Her er alt hvad hjemmebryggeren bør vide. Derudover er der en række drikke spil, hvis man ikke kan finde ud af at drikke uden at blive lokket til det.


http://www.realbeer.com/rbp/


 


Videnskab


 


For pengenes skyld??


Det kan være svært at finde ud af hvor seriøst man skal tage forskning der emmer af profitmuligheder, men det er jo noget man bliver nødt til at leve med. På denne side kan man følge med i forskningen i HVI og AIDS. Bag siden står et medicinfirma, så måske skulle man tage visse af deres informationer med et gran salt, som man jo skal med alting.


http://www.roche-hiv.com/


 




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Ed A/S
    Salg af hard- og software.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

    Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

    21. maj 2024 | Læs mere


    Computerworld Summit 2024

    Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

    23. maj 2024 | Læs mere


    Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

    I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

    28. maj 2024 | Læs mere