Internet Explorer-brugere er dummere end gennemsnittet

Analyse-firma truet med sagsanlæg fra loyale IE-brugere.

Der er stillet store spørgsmål ved autenticiteten af denne nyhed. Læs mere i denne artikel.

Hvis en gratis intelligenstest på nettet kan bruges som en seriøs målestok, så er der noget der tyder på, at der er et sammenfald mellem din intelligens og hvilken browser du bruger. 

En aktuel undersøgelse har sammenlignet brugeres intelligenskvotient med deres valg af internetbrowser, og et af de iøjnefaldende resultater er, at personer, der bruger Microsoft Explorer har en lavere kvotient end de andre grupper.

Analysen er lavet af AptiQuant. Et canadisk firma der især arbejder med psykologiske test til ansættelsessamtaler.

"Et betydeligt antal individer med en lav IQ-score viste sig at bruge Microsoft Internet Explorer (IE) versioner mellem 6.0 og 9.0," står der i AptiQuants konklusioner. Firmaets tal indikerer, at personer med højere intelligenskvotienter er flyttet væk fra IE i de sidste fem år.

Undersøgelsen kan læses her (PDF).

De højeste intelligenskvotienter fandt man i gruppen af Camino- og Opera-brugere.

 

Sagsøges af fans?

Undersøgelsen har naturligvis ikke givet AptiQuant venner i alle lejre. Faktisk har flere personer med en forkærlighed for Internet Explorer truet med at sagsøge det canadiske firma.

Det skriver firmaet selv på sin hjemmeside.

Direktør Leonard Howard, der har modtaget en del hadefulde emails, frygter dog ikke et søgsmål. Det vil kun blåstemple firmaets statistiske materiale, siger han og uddyber tallene:

"Jeg vil godt gøre det helt klart, at vores rapport ikke siger, at man har en lav intelligens bare fordi man bruge IE. Men undersøgelsen siger, at hvis du har en lav IQ, så er der en stor chance for, at du bruger Internet Explorer".

Den oprindelige undersøgelse var en gratis IQ-test, som de besøgende, primært engelsktalende, havnede på via annoncer og søgemaskiner. Svar og de besøgendes browservalg blev herefter sammenholdt. Der kom 101.326 besvarelser.

Der er stillet store spørgsmål ved autenticiteten af denne nyhed. Læs mere i denne artikel.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.