Artikel top billede

Internet Explorer-brugere er dummere end gennemsnittet

Analyse-firma truet med sagsanlæg fra loyale IE-brugere.

Der er stillet store spørgsmål ved autenticiteten af denne nyhed. Læs mere i denne artikel.

Hvis en gratis intelligenstest på nettet kan bruges som en seriøs målestok, så er der noget der tyder på, at der er et sammenfald mellem din intelligens og hvilken browser du bruger. 

En aktuel undersøgelse har sammenlignet brugeres intelligenskvotient med deres valg af internetbrowser, og et af de iøjnefaldende resultater er, at personer, der bruger Microsoft Explorer har en lavere kvotient end de andre grupper.

Analysen er lavet af AptiQuant. Et canadisk firma der især arbejder med psykologiske test til ansættelsessamtaler.

"Et betydeligt antal individer med en lav IQ-score viste sig at bruge Microsoft Internet Explorer (IE) versioner mellem 6.0 og 9.0," står der i AptiQuants konklusioner. Firmaets tal indikerer, at personer med højere intelligenskvotienter er flyttet væk fra IE i de sidste fem år.

Undersøgelsen kan læses her (PDF).

De højeste intelligenskvotienter fandt man i gruppen af Camino- og Opera-brugere.

 

Sagsøges af fans?

Undersøgelsen har naturligvis ikke givet AptiQuant venner i alle lejre. Faktisk har flere personer med en forkærlighed for Internet Explorer truet med at sagsøge det canadiske firma.

Det skriver firmaet selv på sin hjemmeside.

Direktør Leonard Howard, der har modtaget en del hadefulde emails, frygter dog ikke et søgsmål. Det vil kun blåstemple firmaets statistiske materiale, siger han og uddyber tallene:

"Jeg vil godt gøre det helt klart, at vores rapport ikke siger, at man har en lav intelligens bare fordi man bruge IE. Men undersøgelsen siger, at hvis du har en lav IQ, så er der en stor chance for, at du bruger Internet Explorer".

Den oprindelige undersøgelse var en gratis IQ-test, som de besøgende, primært engelsktalende, havnede på via annoncer og søgemaskiner. Svar og de besøgendes browservalg blev herefter sammenholdt. Der kom 101.326 besvarelser.

Der er stillet store spørgsmål ved autenticiteten af denne nyhed. Læs mere i denne artikel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere