Internet Explorer-brugere er dummere end gennemsnittet

Analyse-firma truet med sagsanlæg fra loyale IE-brugere.

Der er stillet store spørgsmål ved autenticiteten af denne nyhed. Læs mere i denne artikel.

Hvis en gratis intelligenstest på nettet kan bruges som en seriøs målestok, så er der noget der tyder på, at der er et sammenfald mellem din intelligens og hvilken browser du bruger. 

En aktuel undersøgelse har sammenlignet brugeres intelligenskvotient med deres valg af internetbrowser, og et af de iøjnefaldende resultater er, at personer, der bruger Microsoft Explorer har en lavere kvotient end de andre grupper.

Analysen er lavet af AptiQuant. Et canadisk firma der især arbejder med psykologiske test til ansættelsessamtaler.

"Et betydeligt antal individer med en lav IQ-score viste sig at bruge Microsoft Internet Explorer (IE) versioner mellem 6.0 og 9.0," står der i AptiQuants konklusioner. Firmaets tal indikerer, at personer med højere intelligenskvotienter er flyttet væk fra IE i de sidste fem år.

Undersøgelsen kan læses her (PDF).

De højeste intelligenskvotienter fandt man i gruppen af Camino- og Opera-brugere.

 

Sagsøges af fans?

Undersøgelsen har naturligvis ikke givet AptiQuant venner i alle lejre. Faktisk har flere personer med en forkærlighed for Internet Explorer truet med at sagsøge det canadiske firma.

Det skriver firmaet selv på sin hjemmeside.

Direktør Leonard Howard, der har modtaget en del hadefulde emails, frygter dog ikke et søgsmål. Det vil kun blåstemple firmaets statistiske materiale, siger han og uddyber tallene:

"Jeg vil godt gøre det helt klart, at vores rapport ikke siger, at man har en lav intelligens bare fordi man bruge IE. Men undersøgelsen siger, at hvis du har en lav IQ, så er der en stor chance for, at du bruger Internet Explorer".

Den oprindelige undersøgelse var en gratis IQ-test, som de besøgende, primært engelsktalende, havnede på via annoncer og søgemaskiner. Svar og de besøgendes browservalg blev herefter sammenholdt. Der kom 101.326 besvarelser.

Der er stillet store spørgsmål ved autenticiteten af denne nyhed. Læs mere i denne artikel.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Online seminar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

04. juni 2020 | Læs mere


Premium
TDC tilbyder alligevel fibernet til hundredevis af kunder i Slagelse Kommune
Hundredevis af husstande i Slagelse Kommune kan alligevel få fibernet fra TDC, selv om selskabet har afblæst fiberudrulningen i kommunen.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.