Artikel top billede

Internet Explorer-brugere er dummere end gennemsnittet

Analyse-firma truet med sagsanlæg fra loyale IE-brugere.

Der er stillet store spørgsmål ved autenticiteten af denne nyhed. Læs mere i denne artikel.

Hvis en gratis intelligenstest på nettet kan bruges som en seriøs målestok, så er der noget der tyder på, at der er et sammenfald mellem din intelligens og hvilken browser du bruger. 

En aktuel undersøgelse har sammenlignet brugeres intelligenskvotient med deres valg af internetbrowser, og et af de iøjnefaldende resultater er, at personer, der bruger Microsoft Explorer har en lavere kvotient end de andre grupper.

Analysen er lavet af AptiQuant. Et canadisk firma der især arbejder med psykologiske test til ansættelsessamtaler.

"Et betydeligt antal individer med en lav IQ-score viste sig at bruge Microsoft Internet Explorer (IE) versioner mellem 6.0 og 9.0," står der i AptiQuants konklusioner. Firmaets tal indikerer, at personer med højere intelligenskvotienter er flyttet væk fra IE i de sidste fem år.

Undersøgelsen kan læses her (PDF).

De højeste intelligenskvotienter fandt man i gruppen af Camino- og Opera-brugere.

 

Sagsøges af fans?

Undersøgelsen har naturligvis ikke givet AptiQuant venner i alle lejre. Faktisk har flere personer med en forkærlighed for Internet Explorer truet med at sagsøge det canadiske firma.

Det skriver firmaet selv på sin hjemmeside.

Direktør Leonard Howard, der har modtaget en del hadefulde emails, frygter dog ikke et søgsmål. Det vil kun blåstemple firmaets statistiske materiale, siger han og uddyber tallene:

"Jeg vil godt gøre det helt klart, at vores rapport ikke siger, at man har en lav intelligens bare fordi man bruge IE. Men undersøgelsen siger, at hvis du har en lav IQ, så er der en stor chance for, at du bruger Internet Explorer".

Den oprindelige undersøgelse var en gratis IQ-test, som de besøgende, primært engelsktalende, havnede på via annoncer og søgemaskiner. Svar og de besøgendes browservalg blev herefter sammenholdt. Der kom 101.326 besvarelser.

Der er stillet store spørgsmål ved autenticiteten af denne nyhed. Læs mere i denne artikel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere