Artikel top billede

Grid computing kan gøre dig sårbar

Ny dansk afhandling sætter fokus på sikkerheds-problemer i grid computing.

Mange private har valgt at stille computerens ubenyttede regnekraft til rådighed for store grid-projekter som f.eks. SETI@home eller Folding@home. Men hvordan kan man være sikker på, at grid-programmet holder sig til ”aftalen” og ikke bruges til ulovlig indtrængen på den enkelte computer?

Den danske ph.d.-studerende Martin Rehr har beskæftiget sig med dette problem i en afhandling om grid-computing, der forsvares onsdag på Datalogisk Institut ved Københavns Universitet.

Afhandlingen beskæftiger sig med de mekanismer, der er nødvendige for at holde det administrative arbejde på et minimum samtidig med, at der sørges for maksimal sikkerhed. Det må ikke være muligt at misbruge grid-computerne.

Der foreslås to konkrete modeller: Den første, One-Click Grid-resource model, beskriver hvordan en web-browser kan omdannes til en fungerende grid ressource blot ved at trykke på et link i en browser.

Den anden, kaldet PS3 Grid-resource model, beskriver hvordan en Playstation 3 spilkonsol kan benyttes i grid computing ved at starte den med en dertil udviklet live-cd.

Et af problemerne ved at benytte private computere som grid-ressourcer er forskelligheden af deres udstyr. I dag benyttes virtuelle maskiner til at få processorerne til at optræde ens og sikre, at diskpladsen optræder ensartet, mens der endnu ikke er en tilsvarende mekanisme for hukommelse.

Afhandlingen foreslår at man bør introducere et fjernhukommelses-system. Der er tale om et system, der virker transparent, således at hverken applikationen eller den donerede ressource skal modificeres for at kunne udnytte denne mekanisme.

Denne løsning skulle angiveligt være hurtigere end traditionelle virtuelle hukommelsessystemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere