Selv om der i sidste måned kunne berettes om rekordhøje salgstal for computerspil i Danmark, så er de danske spiludviklere ikke en del af festen. Det er blevet for dyrt at lave store spil.
Selv om salget af spilkonsoller og spil er steget i Danmark, så er den danske branche af spiludviklere langt fra med på bølgen.
Flere danske firmaer har drejet nøglen om i det sidste halve år, og andre kæmper for at rekonstruere spilfirmaer gennem finanskrisen. Og der er en overordnet årsag til, at vi ikke siden har set en dansk salgssucces i stil med Hitman.
»Man skulle jo gerne tro, at en øget beholdning af konsoller også ville betyde en stigende efterspørgsel på spil, men det er spil, der i langt overvejende grad er produceret af udenlandske selskaber. De danske spiludviklere kan bare ikke være med i kampen, fordi det er så dyrt at producere spil,« siger Annette Jacobsen, der er formand for Multimedieforeningen og salgsdirektør for Playstation hos Nordisk Film til Business.dk.
Fra politisk side er der stemning for at støtte branchen med flere økonomiske midler. Men det er heller ikke nok.
»Problemet i branchen lige nu er, at man skal have investeringskapital for at sætte en produktion i gang. Men branchen skal også selv lære at være bedre købmænd. Udviklingselskaberne skal simpelthen være bedre til virksomhedsdrift, for det er jo faktorer, som investorer lægger stor vægt på,« siger formanden for producentforeningen, Klaus Hansen til Business.dk.
Det store konkurrence i de største produktioner vil sandsynligvis betyde, at vi ikke kommer til at se danske blockbustere som Hitman. I stedet bevæger danske udviklere sig over på andre platforme som mobiltelefoner, online eller Wii, hvor der ikke er de samme udgifter til produktion og distribution. Et eksempel er det danske Limbo og Max & The Magic Marker.
Læs mere hos: Business.dk
Annonceindlæg fra Deloitte
Danske CIO’ers evner i strategi og eksekvering er afgørende for succes med generativ AI
Ny rapport varsler risiko for, at vi i Norden sakker bagud på teknologier med de mest markante potentialer. CIO’erne bliver afgørende for succes.
Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?
Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.