Danske Doo.gl skaber debatfora på alle hjemmesider

Skriv kommentarer på alle hjemmesider med lille bookmarklet.

Det hele startede med, at Michael Nilsson manglede en måde at takke en hjemmesideejer på. Men der var hverken kontaktmuligheder eller et forum på den pågældende hjemmeside.

Derfor skabte han det selv.

Opfindelsen hedder Doogl, der har indrettet sig på det grønlandske domæne Doo.gl.

Doogl lægger sig som et eksternt forum oven på alle hjemmesider. Hjemmesideejere kan lægge en widget på hjemmesiden og opfordre brugerne til at debattere eller efterlade tip i Doogl. Men enhver bruger kan også oprette en offentlig doogl på hjemmesider, uden at indehaveren selv har foretaget sig noget. Man installerer blot en såkaldt bookmarklet i sin browser.

”Fordelen ved Doogl er, at vi kan ytre os på et bestemt website – nemlig dér hvor vi er nu. Vi behøver ikke gå hen til et bestemt website for at sige, hvad vi mener, vi kan gøre det lige her og nu. Vi kan dele erfaringer – give et klap på skulderen til dem der gør det fantastisk, advare andre mod firmaer, der snyder eller leverer tvivlsomme ydelser,” forklarer Michael Nilsson.

Han nævner et konkret eksempel i sommer, der fik ham selv til at ønske, at andre havde opfundet Doogl.

”Jeg ville eksempelvis gerne advare alle mod at bruge de udenlandske piratwebsites, da Roskilde Festivallen havde udsolgt af billetter – og advare dem mod de opskruede priser og deres manglende levering – og så ville jeg også gerne have haft kendskab til andres erfaringer, da jeg skulle finde en billet til en ven, der ikke lige havde fået købt sin i tide.”
 

Deltag eller lad være

I Michael Nilssons fantasifulde hoved er der mange andre situationer, hvor Doogl kommer til sin ret.

På en amerikansk webshop ville danske brugere autonomt kunne oprette en debat og diskutere forskellen mellem amerikanske og europæiske tøjstørrelser. På hjemmesiden for spillestedet Vega kunne folk sælge deres billetter til andre, hvis de ikke selv er i stand til at komme til en koncert, de har købt billet til.
Eller man kunne bruge Doogl til at takke en musiker for en god koncert, hvilket Michael Nilsson allerede har gjort hos kunstneren Moby.

Udvikleren arbejder nu på at gøre det mere oplagt for hjemmesideejere at deltage i debatten via Doogl på deres egen hjemmeside. Det bliver muligt at "abonnere" på sit eget website, så man får en besked, hver gang nogen kommenterer. Der skal også tilbydes api'er, så hjemmesideindehaverne a la Facebooks Activity Feed selv kan bestemme, hvad der skal vises på deres hjemmeside. Om de vil ændre på standardindstillingerne, hvor brugere både kan lægge kommentarer, spørgsmål eller en vurdering af hjemmesiden.


Hvad med alternativerne?

Men Doogl er ikke alene på markedet. Der findes en stribe webtjenester, som giver brugere mulighed for at lægge private huskesedler eller offentlige noter på hjemmesider.
For eksempel Diigo, Stickis eller Sharedcopy.

”Fælles for de tjenester, jeg er stødt på gennem tiden, er, at de prøver på utrolig mange ting på samme tid. De prøver på at være ”3d animations avatar tjenester”, hvor man kun kan tale med sine venner, eller være sociale bookmarktjenester med avancerede publiceringsmuligheder. Fælles for dem alle, synes jeg, er at tilgangen til ”programmet” har været svær,” siger Michael Nilsson.

”Doogl er et simpelt værktøj. Vi skal være simple at installere i vores brugeres browsere. Når Doogl er installeret, så kræver det ét tryk, så kommer vinduet frem. Hvis man ikke allerede er bruger, så skal det være nemt og trygt at oprette sig. Det skal være nemt at bruge – det skal virke – og det skal virke i de fleste browsere. Og der skal være feedback, når der kommer svar.”

Doogle er en gratis tjeneste, og Michael Nilsson tænker p.t. ikke så meget over, hvordan der kan tjenes penge på Doogl.

”Vores fokus lige nu er på at lave et produkt, der virker. Det skal virke i vores understøttede browsere, og det skal virke godt! Vi lytter til vores
beta-testere, der kommer med rigtig gode udviklingsideer – dem er vi fokuserede på at lave til vores brugere fremfor noget andet.”

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere


Computerworld Summit 2025, København – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

27. maj 2025 | Læs mere


Årets CIO 2025

Vi skal finde Årets CIO 2025 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

03. juni 2025 | Læs mere