Scorede kassen på sure kunder - nu er han anholdt

Indehaveren af DecorMyEyes må erkende, at dårlig omtale brugt som Google-værktøj har sine bagsider.

For nyligt kom det frem, at dårlig omtale kan være guld værd takket være Google.

Vitaly Borker, indehaver af webbutikken DecorMyEyes, havde gjort en dyd ud af at fornærme kunderne så meget som muligt – med den bagtanke, at han kunne få folk til at skrive negative indlæg om webbutikken på diverse forbrugersites.

Borker tjente gode penge på sin forretning, fordi han bedre end de fleste andre havde udnyttet, at Google ikke skelner mellem positiv og negativ omtale, når selskabets berømte og hemmelige algoritme skal rangere søgeresultater.

I lang tid nød DecorMyEyes angiveligt en topplacering i søgeresultaterne på søgeord som navnene på de mærkevare-briller, webbutikken solgte – eller rettere: hævdede at sælge.

For Vitaly Borker var lidt for ihærdig i den måde, han implementerede sin forretningsstrategi på. Han solgte falske briller i stedet for de mærkevarebriller, som han annoncerede med. Og når kunderne ville have deres penge tilbage, skældte han dem hæder og ære fra. Og hvis det ikke hjalp, truede han dem med vold. Truslerne blev især alvorlige, når kunderne ville annulere deres kreditkorttransaktioner.

Da historien blev bragt til torvs i New York Times forrige søndag, fik det dog flere konsekvenser for Vitaly Borker.

Google skyndte sig at degradere den ellers så fine søge-ranking for DecorMyEyes, og en kundes anmeldelse til politiet om voldstruslerne blev pludseligt efter medieomtalen taget tilstrækkeligt seriøst til, at der kunne startes en sag. Forleden blev Vitaly Borker anholdt og i går blev han fremstillet i byretten på Manhattan, sigtet for blandt andet trusler og bedrageri.

"Vitaly Borker…snød sine kunder, og da de klagede, forsøgte han at intimidere dem med skældsord og trusler om alvorlig vold. Navnlig her i julehandlen burde hans arrestation sende et klart signal om, at vi vil beskytte forbrugerne online…,”sagde statsanklager Pheet Bharara ifølge en pressemeddelelse.

Google hævdede efter historien om Vitaly Borker kom frem, at selskabet har ændret sin søgealgoritme, så webbutikker som DecorMyEyes ikke længere kan stortrives ved at skaffe sig dårlig omtale på nettet.

Men flere søgemaskine-eksperter har betvivlet, om Google virkelig er i stand til at ændre på fundamentale søgepræmisser.

”Alle links tæller som en "vote of confidence" - også links fra dem, der synes, du er en idiot. Det har ikke ændret sig,” siger den danske SEO-ekspert Mikkel DeMib til ComON.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere