Pirate Bays planer er en røverhistorie

Fildelings-gruppen Pirate Bay satser på at købe deres eget land. Den plan er dog næppe gennemtænkt.

I sidste uge kunne man læse om den svenske fildelingsgruppe Pirate Bay, som gik efter at købe mikronationen Sealand. Meget tyder dog på, at købsforsøget ikke er mere end hvad det lød til - en røverhistorie.

Formålet med at købe Sealand, der er blevet sat til salg af ejeren Roy Bates, var at skabe et paradis for pirater med en ekstrem lempelig copyright-lov. Derfor satsede Pirate Bay på at være med i en budrunde om den lille nation, som dybest set bare er en platform uden for den britiske kyst.

»Sealand ligger 12 miles (19 kilometer) fra kysten, og i 1987 udvidede Storbritannien deres kyst-grænser til at gå 12 miles ud i vandet. Det betyder, at den britiske lovgivning gælder for Sealand. Også copyright-lovgivningen som uden tvivl gælder for Sealand,« siger Professor Robin Churchill, som er ekspert i international lovgivning ved Dundee University.

Den tidligere major Roy Bates, som i sin tid besatte platformen, har længe hævdet, at Sealand er en selvstændig nation. Der er dog ikke et eneste land i verden, der anerkender Sealand som en nation.

»Det er noget værre vrøvl. For at det skal være en selvstændig nation, skal det have en befolkning, en fungerende regering og det skal anerkendes af andre nationer. Der er ikke nogen eksisterende nationer, der anerkender Sealand,« lyder det fra Churchill.

Pirate Bay har bedt folk donere penge via siden Buysealand.com og på nuværende tidspunkt er der indsamlet 18.478 dollars, hvilket er langt fra de 977 millioner dollar, som øens ejer kræver. Men lykkedes det ikke at købe Sealand, overvejer Pirate Bay at kigge sig om efter en anden ø.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere