Artikel top billede

Sådan bliver 2011 - se listen over listerne

Android tager magten. iTunes bliver cloud. Unge får ikke råd til gadgets. ComON har samlet alverdens lister over it-spådomme.

Nu skal vi i gang med at læse dem igen. Spådommene for det næste års tech-udvikling. Eller predictions, kunne vi kalde dem, i vores anglificerede it-verden.

ComON har taget en tur rundt i it-verdenen og samlet en række spådomme for det nye år fra en række it-medier og tech-blogs.

Det sjoveste ved de kloge folks forudsigelser (udover at de af mystiske årsager oftest er bygget op om runde tal som fem eller 10) er, når man som kritisk læser selv sidder ved et mere magisk og klartskuende tastatur.

Derfor vil vi gerne opfordre til at taste jeres besyv med - enten her eller på de medier, hvor forudsigelserne oprindelig er fremsat.

 

Deres eget ydmyge medie: Her er de 10 hotte teknologier

Vi starter selvfølgelig i al beskedenhed med at nævne ComON's egen liste, hvor tech-redaktør Karim Pedersen tidligere i december gav 10 bud på teknologier, vi skal holde øje med næste år. Det er blandt andet HTML5, Lightpeak/USB 3.0, hybride processorer og OLED.

Læs artikel: Her er de 10 vigtigste teknologier i 2011

 

Fortune: Android eksploderer i 2011

Ordet "eksploderer" er selvfølgelig positivt ment. Ifølge det anerkendte erhvervs-medie Fortune vil Android vokse enormt næste år, drevet af højere hastigheder og efterspørgslen på billige mobiler. Apples iPhone - og endda Nokia - er for en mere snæver målgruppe med en tung pengepung, mens Android er for hele verdensbefolkningen, mener mediet.

Læs artikel: 2011 will be the year Android explodes

 

ZDnet: Spådomme for nødlidende (unge)

Hvad sker der, når staters hårde nedskæringer rammer iGenerationen? Blogger Zack Whittaker fra ZDnet har nogle bud. Han mener, at iGeneration (unger opvokset sammen med internettet, altså efter 1990) bliver hårdere ramt end alle andre, eksempelvis på grundt af nedskæringer på uddannelse. Respekt for copyright? Nej! Køb af dyr elektronik? Nej! Zack Whittaker mener desuden, at unge udviklere bliver trætte af corporate bureaucracy fra Apple og andre, og at de bliver mere kreative end tekniske.

Læs artikel: Five unpredictable predictions for the 2011 iGeneration

 

Wall Street Journal: Alvorlige konkurrenter til iPad forude

En af verdens førende finansaviser, The Wall Street Journal, kigger tilbage på en verden, der blev mere mobil i 2010, og ser frem til mere konkurrence for Apples iPad. Indtil videre er kun Samsung Galaxy Tab en alvorlig konkurrent, mener avisen. Ligesom Fortune forventer WSJ, at billige Android-mobiler oversvømmer mobilmarkedet. Når det kommer til applikationer, forventer avisen, at rigtig mange firmaer vil udvikle deres egne applikationer, så de ansatte kan være koblet på nettet uden at være bundet til en arbejdsstation. WSJ forventer desuden, at amerikanske mobilbrugere skal til at betale for deres databrug, at der kommer billige kinesiske smartphones, større datasikkerhed på mobiler, patentkrige, mere betaling via mobilen og større succes for lokations-baserede tjenester som Foursquare.

Læs artikel: The Rise of Apps, iPad and Android

Artiklen fortsættes på næste side

Side 2 om IBM, anti-tech, CNN og sikkerhedstrusler


SlashGear: Anti-tech i det nye år

Bloggeren Philip Berne fra SlashGear har en alternativ liste. Han har sammensat en liste over tech, han ønsker hen, hvor peberet gror. Det er også vigtigt at fjerne unyttig teknologi, mener han. Han vil ringe til folk i stedet for at sende sms-beskeder eller emails for at skabe en bedre kommunikation, han vil stoppe med at ønske tillykke på Facebook, han vil ikke bruge telefonen ved middagsbordet og se 2D-film, hvis 3D-versionen blot er smykket med et elendigt lag 3D oven på den oprindelige 2D-film. Sidst - men ikke mindst: Han vil bruge sine gadgets til at udrette mere i stedet for blot at tilbringe mere tid på sine gadgets.

Læs artikel: Anti-Tech Resolutions for the New Year

 

McAfee: Her er årets nye trusler

Hvert år fortæller sikkerhedsfirmaerne om nye trusler mod det digitale liv på en måde, så det er svært ikke at falde i søvn. Deres liste skal alligevel med på listen, fordi truslerne er reelle nok (ikke sandt, Gawker?). Listen skal selvfølgelig læses kritisk. Som All Things Digital skriver, så er det deres: “Top Scary Reasons to Buy Our Software List." Blandt de mere interessante forudsigelser er, at Apple ikke længere flyver under radaren, men nu er et prima-mål for hackere. Et andet er, at it-kriminelle vil benytte sig af url-forkortere i langt højere grad for at ramme uvidende surfere.

Læs artikel: McAfee Labs Predicts Geolocation, Mobile Devices and Apple Will Top the List of Targets for Emerging Threats in 2011

 

CNN: Næste års vindere og tabere

Den store nyhedsstation har hyret stifteren af Mashable.com, Pete Cashmore, til at udnævne næste års tabere og vindere i it-verdenen. Hans fokus er på web-applikationer. Han mener, at udgiveren FlipBoard vil herske stort med magasiner til iPads. Billeddelings-app'en Instagr.am til iPhone bliver også et hit. Tumblr står over for et gennembrud, ligesom LinkedIn, Skype og Pandora. Facebook er naturligvis også en vinder næste år med "synes godt om"-knapper på alverdens hjemmesider. Bud på taberne er interessante nok. Pete Cashmore tvivler på, at der en plads i verden for det begrænsede Chrome OS. Derudover er Facebook-rivalen Diaspora af for dårlig kvalitet til at fortjene opmærksomhed, og Google - ligesom en del andre startups - får problemer med deres initiativer på den sociale netværks-scene.

Læs artikel: Tech predictions for 2011: The winners and losers

 

IBM: 3D-hologrammer af dine venner springer op fra mobilen

IT-giganten IBM kommer hvert år med fem tech-forudsigelser for de næste fem år. I år er en af de mere interessante, at vi om fem år kan bruge mobilen til at lave 3D-hologrammer af dem, vi snakker med. Ligesom i Star Wars. IBM forudsiger desuden, at batterierne kommer til at holde ti gange så lang tid som i dag, og at forskerne erstatter lithium-batterier med batterier, hvor ilt reagerer på energi-holdigt metal. Du behøver dog ikke nødvendigvis at spare op til Star Wars-udstyret endnu. For fem fire år siden forudsagde IBM i den første fem-års-liste, at vi får programmer, der med det samme oversætter mellem to personer, der taler sammen på forskellige sprog. Dén spådom, venter vi stadig med længsel på, går i opfyldelse, og der er kun et år tilbage, før vi har vundet (den lidt triste) håneret mod IBM.

Læs artikel: IBM Reveals Five Innovations That Will Change Our Lives in the Next Five Years

Se video nedenfor:

 

Artiklen fortsættes på næste side

Side 3 Vilde tv, mobil-processorer og Netflix

 

paidContent:UK: Det vilde tv går amok

 

Det britiske medie-medie kommer med gode bud på, hvad vi får at se næste år, når det kommer til de digitale medier. Det interaktive fjernsyn vil efter mange års hype endelig for alvor rykke ind i stuerne, hvilket til at starte med giver mere video on demand (VoD). Den amerikanske online-streamings-tjeneste Netflix vil blive opkøbt. Netflix kan blive for Google eller Microsoft, hvad iTunes er for Apple, siger paidContent:UK. Lokationsbaserede tjenester, e-læsere som Kindle og børs-entreer for medievirksomheder griber om sig. Et andet bud er, at Microsoft fortsat med begrænset succes vil forsøge at møve sig ind på mobilmarkedet. Et andet bud er, at Google vil vinde alle deres patentslagsmål, de er endt i.

Læs artikel: Our Bets For Digital Media In 2011

 

NetworkWorld: Kraftfulde dual-core processorer til mobiler

Telemediet vurderer, at de spændstige dual-core processorer vil komme på flere smartphones. Et andet bud er, at brillefri 3D-skærme for alvor kommer på markedet, eksempelvis har Sharp bebudet lanceringen af to Android-baserede 3D-modeller. Men NetworkWorld er usikker på, om 3D-mobiler bliver en succes. NFC, der blandt andet gør mobilen til et betalingsmiddel, bliver en ny slagmark for mobilproducenterne, lyder en spådom. Dual-sim-card, der gør det muligt at ringe billigere i udlandet, bliver mere udbredt, mens video-optagelser med mobilen også vil boome.

Læs artikel: Five smartphone hardware trends in 2011

 

IDC:Det nye mainstream i it-verdenen

Analysehuset International Data Corporation (IDC), der serverer massevis af analyser og spådomme året rundt, har også i december forsøgt at kigge i krystalkuglen. Deres besked er, at sociale netværk vil modnes i 2011. Det samme gælder mobile computing på smartphones og cloud-tjenester. Fra at være tidligere teknologier, vil de nu blive mainstream. Altså noget alle bruger.

Læs artikel: IDC Predicts Cloud Services, Mobile Computing, and Social Networking to Mature and Coalesce in 2011, Creating a New Mainstream for the IT Industry

 

IDC: Infrastrukturen går i skyen

Vi har hørt det før, men nu siger IDC det igen: De kritiske it-systemer for virksomheders infrastruktur rykker i skyen i 2011. Sådan lyder IDC's vurdering op i forudsigelserne for it-infrastruktur. Virtualiseringen med de tynde klienter spreder sig også, lyder det atter. IDC kigger desuden på, hvad opkøbet af Novell får af betydning for Linux.

Læs artikel (kræver registrering): Worldwide System Infrastructure Software 2011 Top 10 Predictions

 

Side 4 Mashables mange spådomme

Et specifikt it-medie har været særdeles aktive udi spådoms-aktiviteten: Mashable.com. De får derfor en hel side for sig selv (og så har vi endda sorteret i deres lister).

 

Mashable.com om marketing med sociale medier: Videoer bliver det nye konverterings-hit

Tim Ferriss, der som angel investor har satset på Twitter, StumbleUpon og Evernote, har en række forudsigelser, som nok med rette også kunne have været spådomme for andre år. Ikke desto mindre skal han med på alle listers liste. Tim Ferriss mener, at videoer bliver det nye smarte greb til at ramme målgrupper og bruger et eget video-trick ved en bog-lancering som eksempel. Emails har fået på puklen den seneste tid, som Facebook ifølge stifter Mark Zuckerberg har overtaget en del af kommunikationen, men Tim Ferriss mener, at 2011 bliver året, hvor emails viser deres fulde værd. Groupon har eksempelvis saftige maillister, og som Tim Ferriss siger: Unge flytter fysisk adresse oftere end email-adresse. En email-abonnent er cirka 100 kroner værd om året, lyder det. En anden spådom lyder, at mange virksomheder af ren forfængelighed vil spilde tid på at være steder, hvor det ikke giver mening for dem, eksempelvis på Foursquare. Men den fejl begår firmaer vist hver eneste år i vores verden.

Læs artikel: 4 Social Media Marketing Predictions for 2011

 

Mashable.com om musik-industrien: Tjenester som Spotify bliver populære, men ikke guldgruber

Blogger Brenna Ehrlich vurderer, at tjenester, hvor musik-elskere for en fast månedlig sum kan høre musik en masse, vil gribe om sig. Google og Apple har ifølge rygterne længe haft planer om deres egne tjenester. Men udbyderne vil ikke tjene en masse penge på tjenesterne, lyder hendes triste spådom. En anden spådom lyder, at musikere i stigende grad vil gøre som Kanye West og bruge sociale medier til at nå deres fans. Musik-videoer vil blive mere interessante, akkurat som Arcade Fire fik fyret op under de digitale detaljer i 2010. Andre forudsigelser lyder, at Apples sociale tjeneste Ping i iTunes bliver en fiasko, og at musikpiraterne ikke er en døende race. Så musikbranchen må fortsat op i masten for at finde nye veje ud af pirat-farvandet og finde nye betalings-modeller.

Læs artikel: 5 Predictions for the Music Industry in 2011

 

Mashable.com om gaming: Vi skal ud at køre med de skøre, og Apple skaber en spillekonsol

De erfarne blogger Charlie White fastslår, at iPads og mobiler i stigende grad vil få os til at game, mens vi er på farten. Bevægelsessensorer som Kinect vil få større betydning, men det er meget usikkert, om spillene bliver i god kvalitet. HTML5 vil skubbe Flash mod afgrunden, HD kommer til Wii, Gears of War 3 bliver lanceret, Apple lancerer en konsol og så skal vi forvente flere versioner af det populære mobilspil Angry Birds.

Læs artikel: 7 Predictions for the Gaming Industry in 2011

 

Mashable.com om web-udvikling: Cross-platform for mobiler, Ruby-knas og open source-boom

Jolie O'Dell har sit hoved fyldt med smartphones og tabletter, når hun tænker på det kommende år. Af hendes 10 forudsigelser, handler flere om mobil-platforme. For det første skal udviklerne tænke sig godt om for at optimere til mobiler (hvilke fonte?, skærm-oplysning?, kører det i Flash?). Hun håber desuden, at vi næste år ser et bedre samarbejde om standarder for mobilplatforme og udvikler-værktøjer, som udvikler til både Android, iOS og hvad vi ellers har. Derudover forudsiger hun blandt andet større online-samarbejde om kodning. Mens Python og PHP-sprogene har fået nogle fede nye tricks, så forventer hun, at 2011 bliver året, hvor store firmaer forbedrer Ruby-arbejdet med open source-initiativer. Hun forventer desuden en massiv vækst i open source næste år.

Læs artikel: 10 Predictions for Web Development in 2011

 

Mashable.com om mobiler: Tablet-mania

Blogger Christina Warren siger, at mens 2010 var året for én tablet, så bliver 2011 året for mange tabletter. Mens foto-deling, anført af app'en Instagram, var stort i 2010, så bliver video-deling det helt store i 2011. Næste år bliver også året, hvor HTML5-apps eksploderer, og Flash er stadig ikke et hit til mobiler. Så vil der komme en Verizon-iPhone, hvilket vi danskere selvfølgelig kan være ligeglade med.

Læs artikel: 5 Predictions for Mobile in 2011

Artiklen fortsættes på næste side


Side 5 Henry Fords ældgamle spådom, Gartner, norske spådomme og Apple-forudsigelser

Computerworld: Får vi cloud-iTunes?

Freelance-skribent Ryan Fass, der holder godt øje med Apple, gennemgår i en lang artikel op- og nedture for Apple i 2010. Året var en succes, måske med undtagelse af enkelte fadæser såsom Antennagate, hvor iPhone 4's havde problemer med signalet. I slutningen af artiklen giver han desuden nogle bud på det næste år. Han opsummerer, at vi får en Verizon-iPhone, en ny iPad angiveligt med kamera, SD-kort-port, mini-usb og måske (dog usandsynligt) en Retina-skærm. Så får vi det nye Mac OS X 10.7 kaldet "Lion". Udover nogle spændende overraskelser fra Steve Jobs ærme, så spekulerer Ryan Fass i, om det nye giga-datacenter i North Carolina måske skal bruges til en sky-baseret udgave af iTunes.

 

ITavisen.no: Vi vil ha'...

Det norske it-medies Tore Neset har en liste, der blandt andet rumme specifikke lanceringer, de venter med spænding på. Det er Android 3.0 "Honeycomb" til tabletter, Chrome OS til netbooks. Så venter nordmændene på ny tablet-hardware, SSD som normen, app's i massevis, giga SD-kort og 3D. Desuden vil de spændt følge Microsofts kamp for Windows Mobile 7 mod Googles Android OS og Apples iOS.

Læs artikel: Dette kan du vente deg i 2011

Gartner: Her er top 10-teknologierne for 2011

Analysefirmaet Gartner kommer med en klassisk top 10 over de strategiske teknologier for det næste år: Cloud computing, mobil-apps og tabletter, socialt gejl, videoer, ny generation af analyse-værktøjer, kontekst-bevidst computing, Storage Class Memory, allestedsnærværende computing og Fabric-Based Infrastructure and Computers.

Læs artikel: Gartner Identifies the Top 10 Strategic Technologies for 2011

 

Henry Ford om 2011: Mere af livet

Vi runder af med en speciel prediction. I 1931 bad New York Times en række prominente amerikanere om at se 80 år ud i fremtiden - i anledningen af avisens eget 80-års-jubilæum. Nu springer propperne snart for 2011, og så kunne vi jo - ligesom bloggen Abnormal Use har gjort - gå tilbage og kigge på, om datidens kloge hoveder havde et skarpt, langtrækkende syn. Nogle havde bestemt. Fysikeren og nobelpris-modtageren Arthur Compton forudsagde, at de nationale grænser ville få en mindre betydning på grund af bedre kommunikation, men på grund af race-forskelle kan vi ikke forvente os en verdensunion i 2011. Det fik han vel ret i. En prominent doktor, W.J. Mayo, forudsagde, at vi i 2011 i gennemsnit ville blive 70 år gamle. Han rammer lige i underkanten, men fik næsten ret, eftersom vi i den vestlige verden i snit bliver et sted mellem 75 og 80 år gamle. En af de deltagende spåmænd er stadig i dag yderst kendt: Bilfabrikanten Henry Ford. Hans forudsigelse for det depressions-ramte USA var positiv. Han mente, at menneskene i år 2011 ville få råd til at tænke mere på de immaterielle goder i livet - dét som virkelig betyder noget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere