B&O lancerer mediacenter-pc

B&O tager et stort skridt ind i it-branchen med lanceringen af selskabets første computer. Maskinen er en media-server med B&O's egetudviklede brugerinterface lagt oven på Windows XP.

Sammenlignet med almindelige computere har B&O's nye BeoMedia 1 så ringe specifikationer, at netbutikkerne på Edbpriser.dk nok ikke skal frygte særlig hård konkurrence fra den danske design-ikon.

Oven købet er designet næsten ikke-eksisterende, for maskinen er beregnet til at blive gemt af vejen, og der er ikke gjort meget for at gøre kabinettet attråværdigt.

Alligevel koster B&O's netop lancerede mediacenter-pc den nette sum af 15.000 kroner.

B&O's markedsføring forsøger at positionere maskinen som et supplement snarere end en erstatning for en almindelig pc. Produktchef Torben Kyed lægger dog ikke skjul på, at BeoCenter 1 kun er det første skridt i en større plan, der skal bringe den verdenskendte fjernsynsfabrik i Struer langt dybere ind i it-branchen.

»Det her er vores første rigtige medieprodukt, men vi ved jo godt, at hvis vi skal kigge ud i fremtiden, så er det begyndelsen til et forhåbentligt langt spor fra B&O's side. På langt sigt har vi meget store forventninger til medieprodukter,« siger han.

Få it-forhandlere ville dog skrue forventningerne særligt højt op hvis deres omsætning afhang af den nye maskine (der naturligvis kun skal sælges gennem B&O's omhyggeligt kontrollerede butikker). Markedsføringen af apparatet som noget "andet" end en pc er nemlig så gennemført, at man ikke kan opgradere den - heller ikke selvom harddisken kun er på 160 Gb. Åbner man kabinettet, bryder man garantien. For den virus, må man bekoste et servicebesøg.

BeoMedia skal som alle andre mediacenter-pc'er kobles på et fjernsyn. Det særlige ved B&O's første computer er, at den styres med en B&O fjernbetjening og at den kan samarbejde med B&O's proprietære audio-netværk, BeoLink, og sende musik lagret på harddisken rundt huset forskellige rum.
Man kan også sende sin B&O BeoMedia 1 ud på det farlige internet. Sikkerheden varetages af en preinstalleret antiviruspakke (Etrust) med fem års abonnement samt det forhold, at browser-funktionen i B&O's brugerinterface er stærkt begrænset og at det kan ifølge B&O slet ikke lade sig gøre at installere emailprogrammer.

Muskler er ikke det største fortrin ved B&O's computer: Bundkortet huser en embedded 1300 Mhz CPU fra Via. Maskinen, der altså ikke kan opgraderes, har kun 256 Mb i hukommelse og 160 Gb på harddisken. Modsat for eksempel Zitechs elegante mediacenter-pc er B&O'en udstyret med traditionel blæserkøling, hvilket giver et støjniveau på 23 dBA. Det eneste hardware-element, som kunne skille sig positivt ud, er lydkortet. Det er udviklet af B&O selv »for at sikre tilstrækkelig høj lydkvalitet«, som marketing-forklaringen lyder, og findes kun i BeoMedia. Kortet er ikke til salg i løs vægt.

På trods af mange mangler i forhold til en normal mediacenter-pc håber B&O at sælge »adskillige tusinde« på det danske marked. Manglerne markedsføres nemlig ikke som mangler men som en særlig B&O-feature, hvor firmaets designere har taget kompleksiteten ud af computeren.
Om den forklaring så også bliver købt af forbrugere, der er vant til anderledes konkurrence-forhold på pc-markedet, er et åbent spørgsmål. B&O er dog udstyret med en vis tålmodighed i forhold it-satsningen:

»Det en spændende fremtid, vi går i møde, og måske en noget anderledes fremtid, i forhold til hvordan man normalt har set Bang&Olufsen. Om vi vil det eller ej så er internettet kommet for at blive og det er pc'en også, så der kommer mange muligheder i den retning,« siger produktchef Torben Kyed fortrøstningsfuldt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere