Ny spiller vil slå DK-Hostmaster af banen

Ny forening vil overtage håndteringen af dk-domænet. Foreningen vil blandt andet indføre ny teknologi og bruge online-afstemninger, når bestyrelses skal vælges.

Håndteringen af det danske domæne (.dk) har i lang tid været i hænderne på Dansk Internet Forum (DIFO). I 1999 oprettede DIFO selskabet DK-Hostmaster, der står for den daglige administration.

Men det skal være slut nu, mener et dansk/amerikansk foretagende.

Hvis den nye spiller for sin vilje, så hedder den fremtidige administrator af dk-domænet ikke DK-Hostmaster men dotDK, og foreningen har flere idéer, der gør deres kandidatur interessant.

DotDK udgøres af en række aktører. Blandt andet Afilias Limited, der har erfaringer fra .org og .info. Medstifter af dotDk er også danske Tina Dam, der er leder hos ICANN, som administrerer det overordnede adressesystem på nettet.

Hvis dotDK bliver udvalgt som administrator af det danske domæne, vil non-profit organisationen foreslå at opgradere den teknologi, som .dk er baseret på. Der skal laves samarbejde med Afilias Limited, der som nævnt har leveret tekniske løsninger til andre domæneadministratorer. Blandt andet skal det opgraderes til IPv6-standarden.

Desuden vil organisationen arbejde for en mere gennemsigtig administration og mere medindflydelse hos det danske internetsamfund, fortæller Tina Dam.

».dk er en af verdens største landekode-domæner med mere end 800.000 registreringer. Vi mener, at et teknologisk højtudviklet land som Danmark også skal være baseret på den mest avancerede teknologi, der findes, og derfor er vores forslag baseret på en førende teknologi, der vil øge tilgængeligheden, sikkerheden og effektiviteten af .dk domænet. Derudover vil vi sørge for at reducere udgifterne for det danske internetsamfund ved at eliminere navneserver-aktiveringsgebyret på 500 kroner,« siger Tina Dam.

Den danske pris er ellers i forvejen blandt de allerlaveste:

»Vi har, afhængigt af hvordan man beregner det, uden sammenligning de billigste domænenavne i verden,« siger bestyrelseformand i DIFO, Mads Bryde Andersen, til Computerworld.

Den nye forening bliver først officielt oprettet, hvis den vinder IT- og Telestyrelsens udbud af administrationen, der bliver afgjort 1. juli.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator/produktejer til drift af dataprodukter

extri:co A/S

Senior driftskonsulent

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Kollega med skarpe analytiske evner søges
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere