Guitar Hero 3 har skrevet sig ind i historiebøgerne

Spillet Guitar Hero 3 har lavet historie som spillet med den højeste indtjening. En milliard dollar.

Det var sikkert langt fra alle, der kunne se det smarte i den lille plastikguitar, der fulgte med det første spil i serien Guitar Hero.

Men i dag er det nok de færreste, der ikke har anderkendt, at guitarspillet var en overordentlig god idé.

Især udgivelsen af Activisions tredje spil har vist sig at være en god idé.

Ved sin tale på årets CES-messe kunne Activision-chef Mike Griffith fortælle, at Guitar Hero III er det første spil, der har passeret en omsætning på en milliard dollar med en enkelt udgivelse.

Ved sin tale kunne Griffith opsummere de andre positive effekter, som spillet også har haft. For eksempel har mange forhandlere af rigtige guitarer bemærket et stigende salg.

Desuden kan musikere, der har haft numre med i spillet, mærke, at spillerne får lyst til at høre mere, når de slukker for spillekonsollen. Nogle kunstnere har mærket stigende salgstal på mellem 15 og 843 procent i den efterfølgende periode.

Spillet blev udgivet i slutningen af 2007.

Activisions fortjeneste på spillet kan dog næppe måle sig med de populære onlinespil som World of Warcraft, der løbende genererer store summer i abonnementer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere