Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Getmore-sagen: Intet overblik over økonomisk kriminalitet

Justitsministeren aner ikke hvor mange andre sager om økonomisk kriminalitet, der samler støv hos politiet.

Justitsministeriet ved ikke, hvor mange sager om økonomisk kriminalitet, der samler støv på hylderne i landets politikredse. Det fremgår af en række svar fra justitsminister Lars Barfoed til SFs skatteordfører Jesper Petersen.

SF-ordføreren har på baggrund af en række artikler i CRN om momssagen mod de tidligere ejere af Multimedia World og Getmore stillet ministeren en række spørgsmål – blandt andet om, hvor mange sager om økonomisk kriminalitet, der ikke bliver efterforsket på grund af mangel på mandskab hos politiet.

»Rigsadvokaturen er ikke i besiddelse af statistiske oplysninger fordelt på politikredse om antallet af sager om økonomisk kriminalitet, der for tiden ikke efterforskes,« skriver ministeren blandt andet i et af sine svar.

Svaret imponerer ikke SF-ordføreren, som mener, at Justitsministeriets mangel på overblik er tegn på, at regeringen ikke tager økonomisk kriminalitet tilstrækkeligt alvorligt.

»Der er sket en voldsom stigning i antallet af verserende sager, og ministeren indrømmer i sine svar, at det er den dårlige forberedelse af politireformen, som har ført til, at politiet ikke kan følge med. Ministeren siger selv, at der over de seneste år er sket en ophobning af sager på skatteområdet. Det betyder, at folk, der begår økonomisk kriminalitet, ikke bliver retsforfulgt,« siger Jesper Petersen til CRN.

Alene fra april i fjor og frem til nytår steg antallet at verserende sager med ti procent, så der nu ligger 1224 uafsluttede sager hos politiet. Til sammenligning blev der i 2009 kun rejst tiltale i 741 sager. Dog er det lykkedes for anklagemyndigheden at hæve antallet af rejste tiltaler med 20 procent siden 2007.

Ifølge Lars Barfoed har politiet og anklagemyndigheden siden 2007 opprioriteret indsatsen mod økonomisk kriminalitet. Men samtidig er den skærpede linie mod økonomisk kriminalitet først i 2009 blevet skrevet ind i de resultatkontrakter, som rigsadvokaten og de lokale politidirektører har indgået med Justsitsministeriet. Det undrer Jesper Petersen.

»Der er et klart misforhold mellem den plan, der er lagt tilbage i 2007, og at man så venter to år med at forpligte politiets chefer til at gøre en ekstra indsats,« siger han.

SF-ordføreren har også bedt ministeren redegøre for momssagen mod de to onlineforhandlere Multimedia World og Getmore. Redegørelsen er på grund af reglerne om tavshedspligt blevet stemplet som fortrolig.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere