2M Invest konkurs

Michael Mathiesen og Lars Kolind har opgivet at redde 2M Invest og indgiver konkursbegæring. Pressen får en del af skylden for kollapset.

OPDATERET: 2M Invests ledelse har opgivet at redde det skrantende selskab og indgiver konkursbegæring til skifteretten. Det fremgår af en fire sider lang redegørelse til Københavns Fondsbørs torsdag eftermiddag.

En af årsagerne til konkursen er ifølge selskabet vedvarende negativ presseomtale.

Den dårlige presseomtale af 2M Invest har gjort det umuligt at finde investorer, fordi de har været bange for, at den negative omtale ville smitte af på dem selv, skriver 2M Invests ledelse i redegørelsen.

Ventureselskabets grundlægger, Michael Mathiesen, og bestyrelsesformand Lars Kolind har arbejdet hektisk på at redde selskabet fra den totale ruin siden slutningen af juni, hvor samtlige ansatte blev fyret.

Fyringerne kom, efter at en planlagt kapitalindsprøjtning på 150 millioner kroner var gået definitivt i vasken.

Hafnia-modellen

Ifølge redegørelsen til Københavns Fondsbørs torsdag eftermiddag har det været inde i billedet at overflytte værdier og medarbejdere i 2M Invest til et datterselskab og lade moderselskabet blive tilbage med gælden.

Det er den model, der i erhvervskredse går under navnet Hafnia-modellen, som har til formål at isolere en stor gældspost i det lukkede selskab.

Datterselskabet skulle så efter planen tilføres flere penge fra banker, aktionærer og institutionelle investorer.

En anden løsning har været at indlede et samarbejde med en venturefond, der sammen med nogle af 2M Invests medarbejdere kunne overtage selskabets mange porteføljevirksomheder.

Forsøgte salg af 2M

Endelig har man arbejdet med planer om et salg af virksomheden. Ingen af delene er dog lykkedes, da det ikke har været muligt at skaffe den nødvendige kapital, oplyser Michael Mathiesen og Lars Kolind i redegørelsen til fondsbørsen.

Den glippede kapitaltilførsel på de 150 millioner kroner skulle være kommet fra en anonym udenlandsk investor, der ifølge 2M Invest har været stærkt bekymret over den kritiske presseomtale af selskabet.

2M Invest indgik i slutningen af maj en rammeaftale med den udenlandske investor om at garantere en udvidelse af 2Ms aktiekapital med op til 150 millioner kroner.

Samtidig lå det i kortene at 2M Invest og investoren skulle knyttes tættere til hinanden som partnere.

Rammeaftalen blev offentliggjort via Københavns Fondsbørs 22. maj. Selskabet oplyste ved den lejlighed, at man forventede, at det kun var et spørgsmål om 2-4 uger inden en endelig aftale ville være på plads og partnerens identitet og alliancens indhold kunne offentliggøres.

Arbejdet med at udfylde og færdiggøre garantiaftalen viste sig imidlertid vanskeligere end forudset, blandt andet fordi der hos bankkonsortiet var usikkerhed om partnerens vilje og evne til at leve op til aftalen.

Herefter skærpede 2Ms banker kravene til partneren, indtil forhandlingerne endeligt brød sammen sidst i juni.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere