Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Skadeligt program på Download.com

Man kan finde mange gode og nyttige programmer på hjemmesiden Download.com. Men der sniger sig også problematiske programmer ind på siden. Pas på "Anti-Spyware 2008".

Hjemmesiden Download.com bruges af millioner af computerejere, der mangler et antivirusprogram eller andre nyttige og ofte gratis programmer.

Men i øjeblikket er der en ulv i fåreklæder på Download.com.

Sikkerhedsfirmaet CSIS peger på, at programmet "Anti-Spyware 2008", der kan findes på Download.com, er et falsk antispyware værktøj. Et program som man ikke bør hente, fortæller CSIS.

Download.com skriver, at programmet er "garanteret spywarefri". Og det er ifølge CSIS korrekt - som udgangspunkt.

For det værdiløse produkt kan forsøge at lokke penge ud af brugerne på et senere tidspunkt viser kode i programmet. Programmet kan nemlig selv "ringe" hjem til den russiske opdateringgsserver, som programmet snakker sammen med, og forsøge at opkræve penge af brugeren, der dog ikke får noget for sine sparepenge.

Hvis man ikke lader sig lokke til at betale for flere værdiløse tjenester, så kan programmet alligevel betyde, at programmet får computeren til at virke ustabil.

Ifølge CSIS er det ikke første gang, at Download.com har været sløset med sin validering af de programmer, der bliver stillet til rådighed for de mange millioner brugere. Sikkerhedsfirmaet har opfordret Download.com til at fjerne programmet, men det ligger i skrivende stund fortsat på siden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere