Ewire genopstår med mikrobetalinger

En af landets ældste online-betalingstjenester har sadlet om. Med et nyt teknisk setup vil Ewire kæmpe om markedet for mikrobetalinger.

I de seneste måneder er der blevet talt meget om mikrobetalinger, og at for eksempel internetmedier bør kræve mikrobetalinger for deres artikler. Debatten blev endnu mere konkret, da Telmore-stifter Frank Rasmussen præsenterede sin løsning efter salget af Bibob.

Men teleiværksætteren får ikke lov til at være alene om markedet.

Den aldrende betalingstjeneste Ewire melder sig nu til tjeneste.

Ewire blev egentlig stiftet i 2000 i forsøget på at lave netop mikrobetalinger, men det forretningsområde voksede langt fra så hurtigt som ventet.

Derfor har Ewire sidenhen ernæret sig som elektronisk pung for private, organisationer og netbutikker. Men for halvandet år siden fik Ewire igen smag for mikrobetalinger.

Udviklingen på den platform, som Ewire har opbygget gennem årene, blev indstillet for halvandet år siden. I stedet er kræfterne lagt i et nyt system bygget i .NET Framework 3.5 på Microsoft-servere.

Vi skal være danskernes favorit

Den væsentlige forskel på det oprindelige Ewire og Ewire "New Generation" er, at firmaet har sigtet mod den hellige gral for online betalinger. Nemlig at bringe "anstregelsen" for at betale på nettet helt ned på ét enkelt klik.

Det skal det nye tekniske setup sikre.

»Ewire indtil nu var en standard, som mange kunne bruge. Men hvis man ikke lige passede ind i, så var det bare ærgerligt. Nu har vi en generisk platform, hvor det er lettere at trække virksomheder ind i med unikke betalingsløsninger,« forklarer direktør Jakob Søholt.

Ewire.dk "New Generation" bliver for alvor synlig, når der i løbet af efteråret laves samarbejder og white label-løsninger for kunder.

»Vi har indtil videre udpeget 15 store markedssegmenter. Det skulle gerne betyde, at vi bliver danskernes favorit, når det kommer til lette og sikre betalinger, fordi vores løsninger kan bruges så mange steder,« forklarer Jakob Søholt.

Hvilke store kunder, der i øjeblikket arbejder på at indkooperere Ewires nye betalingsmodul, holder Ewire stadig skjult.

Ewire er også i dialog med flere medier, der overvejer mikrobetalinger.

Men nogle af de projekter, der har vist, at danskerne er parate til nye innovative mikrobetalinger, er allerede gennemført. På tre danske skoler har forældrene haft mulighed for at sende sine børn i skole uden penge - men med små RFID-brikker. Hjemme på computeren kan forældrene "tanke" brikkens konto, og henne i skolen kan børnene betale for deres mad ved at aflæse brikken.

Ewire anvendes i dag af for eksempel brugere på Pensum.dk, DBA.dk, Trendsales.dk og QXL.dk. Men også sportsklubber, organisationer og netbutikker bruger Ewire til overførsler.

Ewire bruger nu sommerferien til justeringer og systemopdateringer. Men de cirka 300.000 brugere og 100 erhvervskunder skulle allerede været flyttet over på det nye system.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere