Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

To nye smartphones:: HPs Pre 3 og Veer har WebOS og fede specs

HP præsenterede i går aftes to nye smartphones med styresystemet WebOS. Især den nye Pre-model ser rigtig lovende ud.

HP Pre 3 er efterfølgeren til Pre 2, som var en mindre opgradering af den oprindelige Pre. Skridtet fra 2 til 3 er markant større denne gang, og hvis man formår at fange kundernes opmærksomhed, kunne det meget vel gå hen og blive en succes af større dimensioner. HP Veer er en mindre udgave af Pre 3, og minder på mange måder om Sony Ericsson X10 mini pro, der ligeledes har et udskydeligt tastatur og et kompakt format.

 

Som den skarpe læser sikkert har bemærket, kan det i parentes nævnes at HP har valgt at droppe Palm-navnet, og i stedet døber telefonerne "HP" til fornavn.

HP Pre 3 - ultrahurtig og lækker
Den originale Pre havde en 600 MHz processor, der var underclocket til at køre ved 500 MHz for at spare på batteriet. Efterfølgeren blev opgraderet til 1 GHz, og nu kommer Pre 3 (herover) med en lynhurtig 1,4 GHz processor fra Qualcomm. Der er tale om en processor med en enkelt kerne, men den høje clockfrekvens skulle alligevel sikre en ydeevne blandt markedets bedste. Arbejdshukommelsen er den samme som før, dvs. 512 MB RAM.

En anden stor nyhed på hardwarefronten er skærmen, som nu er vokset fra 3,1 tommer til 3,6 tommer og desuden har fået 2,5 gange flere pixels presset ind på skærmarealet. Skærmopløsningen er altså 480 x 800 pixels, og ikke nok med det, så skulle den nye skærm også fungere bedre til multitouch.

Den større skærm har også resulteret i en telefon, der er en anelse større end forgængeren. Målene siger 111 x 64 x 16 millimeter og vægten ligger på 156 gram. Pre3 er altså ikke en lille telefon, men det har umiddelbart ikke været en prioritet for HP at holde størrelsen til et minimum. Man har derimod valgt at udnytte størrelsen, ved at udvikle et større tastatur, der skal fungere bedre end tidligere.

Softwaremæssigt er der tale om en mobil på WebOS 2.2, som er den nyeste version til smartphones. HP præsenterede også deres første WebOS-tablet, TouchPad, som kører WebOS 3.0. Den kan du læse mere om lige her. De største fordele ved WebOS er tilgængeligheden, hastigheden, multitasking-evner samt mulighed for den fulde internetoplevelse med HTML5-understøttelse og indbygget Flash 10.1.

Andre specifikationer inkluderer turbo 3G, 3.5 millimeter lydstik, Bluetooth, A-GPS, kompas og WLAN med hotspot-funktionalitet. Kameraet er på 5 megapixels og kan optage videoer i opløsningen 1280 x 720 pixels (720p HD). Batteriet er på 1230 mAh, og er ifølge HP nok til at få telefonen igennem en lang arbejdsdag med aktivt brug.

Pre 3 kommer på markedet hen mod sommer, men prisen er endnu ikke oplyst. HP fortæller heller ikke om modellen fortsat bliver holdt eksklusiv på nogle enkelte markeder eller om man vil udvide til f.eks. at sælge den i hele Europa i stedet for kun nogle enkelte lande.

HP Veer - lille og smart
Den nye Pre 3 er som sagt langt fra lille og let, men det er lillebror Veer (herunder) derimod. Veer har et design, der minder meget om Pre 3, men størrelsen er markant mindre. Den er godt en centimeter mindre i bredden og næsten tre centimeter mindre i højden. På sidebenene har HP trimmet en enkelt millimeter. Vægten på Veer lyder på 103 gram inkl. batteri.

Man skal ikke blive snydt af størrelsen: Veer er kvik i optrækket. En 800 MHz Qualcomm processor sørger for at alt kører som det skal, og ligesom Pre 3 er Veer udstyret med seneste version af WebOS til mobiler, der bl.a. giver mulighed for Flash 10.1-understøttelse.

Photo:

Skærmen i Veer er kun 2,6 tommer stor og det er formentlig den største ulempe ved telefonens kompakte størrelse. Alligevel har HP dog formået at presse multitouch ind samt en opløsning på 320 x 400 pixels, der er noget højere end 240 x 320 pixels (QVGA-opløsning), der sædvanligvis bruges til produkter med denne skærmstørrelse.

Telefonens øvrige specifikationer minder meget om dem fra Pre 3. Kameraet er på samme 5 megapixels, men kan umiddelbart ikke optage HD-videoer. Der er også indbygget 3.5 millimeter lydstik, A-GPS, Bluetooth og WLAN med hotspot-funktionalitet. 8 GB hukommelse. Batteriet er på 910 mAh, som svarer til 300 timers standby eller 5 timers tale.

Veer kommer på markedet til foråret, men ligesom med Pre 3 kender vi endnu ikke til hverken pris eller marked.




IT-JOB

Saab Danmark A/S

Test Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

Børns Vilkår

IT Supporter (Valby)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere