Artikel top billede

Syddanske it-firmaer ser lyst på fremtiden

Der er optimisme hos de syddanske it-virksomheder, men det er stadig svært at tiltrække it-folk til regionen.

En ny undersøgelse viser at der er stor optimisme blandt it-virksomhederne i Syddanmark. 81 pct. af it-virksomhederne i regionen forventer at de får fremgang i 2011. 13 pct. forventer samme situation som i 2010, mens 6 pct. af it-virksomhederne forventer tilbagegang.

Det er IT-Forum Syddanmark, IT-Branchen og andre regionale fora, der har gennemført undersøgelsen.

"It-erhvervets mange små og mellemstore virksomheder kan blive en vækstmotor for Syddanmark. Nu tyder alt på, at optimismen for alvor er tilbage," siger Henning Poulsen, der er formand for IT-Forum Syddanmark.

Generelt bliver 2010 vurderet som et godt år blandt de syddanske it-virksomheder. 63 pct. vurderer, at virksomhedens situation i slutningen af 2010 var bedre end for et år siden. 31 pct. har haft status quo, mens 6 pct. af virksomhederne oplevede tilbagegang.

Men indtjeningen har været presset i det sidste år. Kun hver tredje syddanske it-virksomhed havde en bedre bundlinje i 2010 end i 2009.

De fleste af virksomheder regner med at få flere opgaver i 2011.

"Når it-virksomhederne forventer mere at lave, er det et tegn på, at de mange private virksomheder, som it-erhvervet har som kunder, nu også er kommet op i omdrejninger. Denne 2011-prognose er et sundhedstegn for hele regionens erhvervsliv," siger Henning Poulsen.

Det største problem er stadig at få fat i ansatte med de rette it-kompetencer. Hver fjerde syddanske it-virksomhed har mindst ét ubesat it-job.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen besøgte en række virksomheder og offentlige institutioner i Sønderjylland i starten af februar, og her var konklusionen også, at den store udfordring er at tiltrække it-folk til regionen.

IT-branchen havde blandt andet arrangeret et besøg hos den sønderjydske it-virksomhed Telebilling, der kalder sig selv for det største softwarehus i Syddanmark. Firmaet med kontor midt i Sønderborg har eksisteret i 14 år og udvikler faktureringsløsninger til telebranchen. En stor del af omsætningen er eksport og virksomheden er i kraftig vækst, men det er svært at finde kompetente medarbejdere i området.

Firmaet satser blandt andet på at tilbyde sine medarbejdere en række usædvanlige goder – som en stjernekok i kantinen – for at holde på dem, og har desuden brugt en intern rekrutteringsproces, hvor de ansatte belønnes med en iPad for at finde en ny medarbejder. 12 af de 75 ansatte pendler fra Tyskland hver dag.

I de sidste år har energiselskaberne trukket fiberkabler på tværs af landskabet i Sønderjylland og den tyndt befolkede region har nu angiveligt den største udbredelse af højhastigheds-internet i hele landet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere