IBM sejrssikre i Linux-retssag

Det juridiske slagsmål mellem SCO og IBM starter ikke før i februar, men allerede fredag fik SCO et knusende slag fra dommeren, der afviste to tredjedel af SCOs påstande som grundløse.

SCO fik fredag et juridisk spark i nyrene, da dommer Wells afviste størstedelen af anklagerne mod IBM.

Den lille softwareudvikler hævder i 300 anklagepunkter, at IBM lækkede SCOs Unix kode til det frie open source styresystem Linux.

Men dommer Wells er ved at tabe tålmodigheden med SCO, som hun mener er ude på længere fisketur. Wells beskylder SCO for bevidst at tilbageholde dokumentation for anklagerne.

»Det virker som om, SCO forsøgte at skjule grundlaget for anklagerne til sidste øjeblik i et forsøg på at opnå en unfair fordel i sagen. Til trods for gentagne ordrer om at lægge alle beviserne på bordet,« skriver Wells i sin dom.

Dommer Wells afviser SCOs anmodninger om adgang til IBMs ingeniører for at bekræfte virksomhedens mistanker om lovbrud.

»SCOs argumenter svarer til at sige til IBM Beklager, vi vil ikke fortælle jer, hvad I har gjort forkert, for det ved I udmærket i forvejen. Hvis en person bliver beskyldt for butikstyveri, er det vel kun rimeligt, at han får at vide, hvad han har stjålet« bemærkede dommeren tørt.

Virksomhedens talsmand Blake Stowell erkender, at dommen var et alvorligt slag for SCO.

»Når to tredjedele af din sag bliver smidt ud ser det ikke godt ud, men det er op til vores advokater at vurdere, hvordan vi fortsætter herfra,« siger Blake Stowell til Salt Lake Tribune.

Han mener dog, at den resterende tredjedel af de godt 300 anklager stadig udgør et stærkt fundament for en sag mod IBM.

Dommen kommer på det værst tænkelige tidspunkt for SCO. For godt tre uger siden kom SCO ud med et kvartalsregnskab med et underskud på 27,3 millioner kroner.

En fordobling af underskuddet fra det forrige kvartal, der hovedsageligt skyldes de 22 millioner kroner retssagen mod IBM har kostet indtil nu.

IBMs talsmand John Charlson udtrykte tilfredshed med dommen, som han mente talte for sig selv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere