Universiteter skal agere pirat-politi

De amerikanske universiteter tvinges til at implementere teknologi, der kan filtrere netværkets internettrafik. De skal opfange og stoppe de studerendes ulovlige fildeling.

Universiteterne frygter at blive ramt på pengepungen, såfremt de ikke deltager aktivt i kampen mod online-pirateri.

Det er konsekvensen af et lovforslag, som det amerikanske Senat godkendte i sidste uge. Allerede i februar blev et lignende forslag godkendt af Repræsentanternes Hus.

Nu vil en kombination af forslagene blive bragt videre til USA's præsident George W. Bush, som forventes at underskrive det til lov.

Ifølge Ars Technica drejer det sig om det såkaldte Higher Education Act, der blandt andet kræver, at universiteterne skal implementere internetfiltre, der kan afsløre - og dermed også nedbringe - den ulovlige fildeling.

Presset om obligatorisk filtrering af net-trafikken på de amerikanske universiteter begyndte i 2007, da RIAA (Recording Industry Association of America) offentliggjorde en liste over de skoler, hvor online-pirateriet var værst. Samtidig påstod MPAA (Motion Picture Association of America), at ulovlig fildeling på universiteterne var skyld i 44 procent af filmindustriens årlige 'pirat-tab'.

Disse begivenheder er blot en del af det pres, som musik- og filmindustrien igennem de seneste par år har lagt på den amerikanske Kongres, skriver Ars Technica.

En speciel komité fik ansvaret for at kombinere henholdsvis Repræsentanternes Hus og Senatets lovforslag.

»Vi har kombineret elementer fra begge forslag for at kræve, at institutionerne rådgiver de studerende om dette problem (ulovlig fildeling, red.), og for at sikre, at alle institutioner har planer om at bekæmpe og reducere den ulovlige peer-to-peer fildeling,« lyder det i en pressemeddelelse fra komitéen ifølge Ars Technica.

MPAA er ikke overraskende begejstret for lovforslaget, og de vil snart sende nogle specielle guides ud til universiteterne. Heri beskrives de nye bestemmelse samt hvilke tiltag, der er nødvendige for at leve op til selv samme.

Derudover vil MPAA komme med råd om, hvordan universiteterne kan nedbringe P2P-trafikken, og hvordan de kan opdage brud på ophavsretten.

Der er i øjeblikket ikke fastsat en strafferamme for de universiteter, der ikke formår at leve op til bestemmelserne. Ifølge Ars Technica er der mange i det akademiske miljø, der frygter, at Kongressen vil ramme universiteterne på pengepungen, hvis de ikke vil eller formår at udfylde deres nye rolle i kampen mod ulovlig fildeling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere