Fiorina forlader HP med 246 millioner kroner i lommen

Carly Fiorina, der i sidste uge blev fyret som direktør i HP, kommer næppe til at lide nød. I sidste uge oplyste HP, at hun havde fået en fratrædelsespakke på 21,4 millioner dollars. Nu viser det sig, at hun står til at få det dobbelte. 42,5 millioner dollars, det samme som 246 millioner danske kroner.

Der er gode penge i at blive fyret som topdirektør i HP. Det sander Carly Fiorina, der i tirsdags mistede jobbet.

Fiorina modtager 14 millioner dollars i ren fratrædelsesgodtgørelse. Herudover modtager hun 7,38 millioner i bonus, for at nå visse mål i 2004. Det selvom HP fyrede hende for hendes svage resultater. Det er i alt 21 millioner dollars, som HP i fredags oplyste at hun ville få. Tallet bliver dog langt større, fordi der også skal lægges værdierne af aktier, optioner og pensionstilskud.

HP gik langt for at lokke Fiorina over fra Lucent. Hun fik her en bonus på 3 millioner dollars for at skrive under, samtidig med at hun fik tegningsret på aktier, som nu sikrer hende yderlige 18 millioner dollars. Et beløb der ville have været dobbelt så stort, hvis ikke HP-aktien ville være faldet 50 procent i de år hvor Fiorina har ledet firmaet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere