Fiorina forlader HP med 246 millioner kroner i lommen

Carly Fiorina, der i sidste uge blev fyret som direktør i HP, kommer næppe til at lide nød. I sidste uge oplyste HP, at hun havde fået en fratrædelsespakke på 21,4 millioner dollars. Nu viser det sig, at hun står til at få det dobbelte. 42,5 millioner dollars, det samme som 246 millioner danske kroner.

Der er gode penge i at blive fyret som topdirektør i HP. Det sander Carly Fiorina, der i tirsdags mistede jobbet.

Fiorina modtager 14 millioner dollars i ren fratrædelsesgodtgørelse. Herudover modtager hun 7,38 millioner i bonus, for at nå visse mål i 2004. Det selvom HP fyrede hende for hendes svage resultater. Det er i alt 21 millioner dollars, som HP i fredags oplyste at hun ville få. Tallet bliver dog langt større, fordi der også skal lægges værdierne af aktier, optioner og pensionstilskud.

HP gik langt for at lokke Fiorina over fra Lucent. Hun fik her en bonus på 3 millioner dollars for at skrive under, samtidig med at hun fik tegningsret på aktier, som nu sikrer hende yderlige 18 millioner dollars. Et beløb der ville have været dobbelt så stort, hvis ikke HP-aktien ville være faldet 50 procent i de år hvor Fiorina har ledet firmaet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere