Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Sluk mobilen når du er på date

De danske singler har klare krav til god mobil-etikette, når de dater.

Er du mand og tropper op til en date med en kvinde i 30’erne med din mobil i en bælteholder, kan du efter al sandsynlighed godt skrubbe direkte hjem igen. Det er et af resultaterne i en undersøgelse blandt omkring 1.000 danske brugere hos dating-tjenesten Zoosk. Her man kan kigget på, hvordan mobilen påvirker vores kærlighedsliv – på godt og ondt.

Én ting er der bred enighed om på tværs af alder og køn: Mobilen skal slukkes når du er på date. På spørgsmålet om det er uhøfligt at bruge sin mobiltelefon under en date, svarer 79,3 procent ja. Mens 20,7 procent ikke finder det irriterende.

Dog kan 24,2 procent af kvinderne og 28,7 procent af mændene godt acceptere, at deres date besvarer et telefonopkald. Men henholdsvis 63,1 og 66 procent blandt de danske single-kvinder og mænd mener, at det er absolut uacceptabelt at tjekke e-mail eller sms.

Det kan få alvorlige konsekvenser hvis du alligevel hiver mobilen op af lommen. 16,7 procent af kvinderne og 19,2 procent er skredet for tidligt fra en date, fordi partneren var for optaget af sin mobil.

Pilleriet ved mobilen kan selvfølgelig også være et tegn på, at du selv ønsker at afslutte daten. Hele 29,9 procent af de adspurgte singlekvinder har brugt et simuleret opkald eller sms til at slippe væk før tid.

En anden grund til at hive mobilen frem kunne være, at du forsøger at imponere din date med din nye smartphone. Det er en rigtig dårlig ide. Kun 5 procent af kvinderne og 3 procent af mændene lader sig imponere af den nye bling-bling smartphone.

Nu kunne det lyde som om at mobilen er kærlighedslivets største fjende. Men sådan er det ikke nødvendigvis. Danske singler sender hede sms’er til hinanden i massevis.

Hele 68,1 procent af kvinderne og 68,8 procent af mændene venter et svar på en flirtende sms inden 15 minutter, fortæller undersøgelsen.

Mobilen kan også bruges til at afslutte et forhold. Flere end 95 procent af de unge kvinder har prøvet at blive droppet via SMS. For kvinder i alle aldersgrupper er det samlede tal 45,9 procent, mens kun 35,5 procent af mændene har haft den oplevelse.

Og så var der lige den med bælteholderen. Ifølge undersøgelsen vil 70 procent af kvinderne mellem 30 og 40 år dømme mænds bælteholder til mobilen som ”u-sexet”. Et sært cover kan dog lige gå an.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere