Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Sådan rammes patienterne af EPJ-skandalen

Danske patienter har ikke fået det, som de var blevet stillet i udsigt på EPJ-området. Og konsekvenserne er alvorlige, påpeger patientforening.

Foreningen Danske Patienter, der er paraplyforening for 15 patientforeninger med tilsammen 830.000 medlemmer, opfordrer nu politikerne til at sætte fart på udviklingen af de elektroniske patientjournaler (EPJ).

Foreningens formand, Lars Engberg, fortæller, at det kun kan gå for langsomt.

"EPJ-udviklingen er blevet unødvendigt forsinket. Og patienterne har ikke fået det, som de var blevet stillet i udsigt," siger formanden.

Lars Engberg forklarer, at status i dag er, at der ikke er sammenhængende patientforløb.

"Groft sagt er den eneste røde tråd i et behandlingsforløb patienten selv. Oplysninger følger ofte ikke med, når patienten skifter hospital, eller når behandlingen overgår fra hospital til praktiserende læge eller kommunerne," uddyber han.

Problematikken med manglende sammenhæng mellem EPJ-systemer er kendt, fortæller formanden.

"Der sker fejl og svigt. Journaler bliver væk. Jeg har ikke lige et eksempel, men der sker selvfølgelig også alvorlige fejl," siger han.

Derfor så vigtigt

Formanden opfordrer derfor stærkt politikerne til at sætte yderligere skub i udviklingen.

"Det er vigtigt af flere årsager," siger Lars Engberg.

Eksempelvis i forhold til øget patientinddragelse, hvor patienter også skal kunne følge med i deres journaler.

"Det giver dokumenteret bedre resultater," siger han.

Foreningen finder det for så vidt uinteressant, hvem der bærer ansvaret for de mange forsinkelser af EPJ-projektet.

"Det gik stærkt i starten af nullerne. Mens det gik langsommere efter 2006, da Lars Løkke Rasmussen satte sig for enden af bordet," siger formanden.

"Men, om det skyldes regeringen, eller at regionerne ikke ville samarbejde, fordi de ikke sad for bordene, det ved jeg ikke," siger Lars Engberg.

Formanden noterer sig, at regionerne nu igen sidder for bordenden, men at regeringen heldigvis ikke har trukket sig helt ud.

"For det er vigtigt, der bliver holdt øje med udviklingen. Det kun kan gå for langsomt," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere