Artikel top billede

Her er verdens mest kiksede blærerøvsmobiler

Med disse mobiler får du den dyreste telefon på mødebordet - men det er næppe den fedeste.

Her er verdens mest kiksede blærerøvsmobiler

En dyr mobiltelefon. 

For de fleste mennesker falder en iPhone 4  til 5.500 kroner eller en Samsung Galaxy til knap 4.000 kroner ind under den kategori. 

Men har du en velspækket tegnebog, er beløb i den størrelsesorden peanuts.   

Derfor bliver der naturligvis også produceret mobiltelefoner til folk, der har råd til at betale endnu højere priser for deres gadgets.  

Vi har fundet tre telefoner, der hverken udmærker sig ved at være specielt gode eller kønne. Men til gengæld er de pakket ind i usædvanligt dyre materialer og koster kassen.

Vertu - en Nokia med Paris Hilton-look

Det engelske mobilmærke Vertu vil gerne være mobiltelefonens svar på Rolex. 

Og Vertu, der er verdens største producent af eksklusive mobiltelefoner, har da heller ikke problemer med at matche prisskiltet på et Rolex-ur.  

På billedet her til højre ser du en Vertu Constellation Quest, der koster fra cirka 44.000 kroner (5.000 britiske pund) for en model i børstet rustfrit stål og sort læder, mens topmodellen i guld og med taster af safir koster cirka 152.0000 kroner (17.300 pund).

Få din egen tjener

Men til den pris får du dog også noget så udsædvanligt som din egen tjener. Med en Vertu-mobil følger nemlig en helt unik funktion, der giver dig gratis adgang til en såkaldt concierge-service. 

Med et enkelt tryk på en særlig knap på mobil-telefonen bliver du stillet om til din egen "concierge", der ifølge Vertus hjemmeside kan hjælpe dig med alt fra gode gaveideer til at reservere et bord på en restaurant med udsigt til Alhambra-slottet i spanske Granada. 

Det lyder jo alt sammen meget godt, hvis du altså har pengene til det. Der er bare en hage ved det. 

En dyr Nokia

Vertu er et datterselskab til den slumrende finske mobilgigant, og Constellation-modellen, som du ser på billedet til denne artikel, er baseret på Nokias E72/E73-model. Derfor leveres den også ligesom alle andre Vertu-telefoner med Nokias styresystem Symbian, der ud over at virke klodset, grimt og forældet også lider under en mangel af gode apps. 

Desuden har Vertu ingen telefoner i sortimentet med touch-skærm, og mange af modellerne har stadigvæk numerisk tastatur og ligner blot pimpede udgaver af mobiltelefoner fra midten af sidste årti. 

Der er dog håb forude. De næste generationer af Vertu-telefonerne vil køre på Windows Mobile 7, der er betydeligt federe end Symbian.

Tag Heuer Link - En mobil med schweizisk præcision

Det er ikke mange år siden, at et ur var noget, alle ejede. Men i de yngre generationer er armbåndsuret ved at være en sjældenhed.  

Det skyldes blandt andet, at mange unge har vænnet sig til at nøjes med uret på deres mobiltelefon. Derfor er det heller ikke overraskende, at urproducenter som Tag Heuer gerne vil ind på mobilmarkedet.

Senest har den eksklusive schweiziske urproducent sendt denne mobil-telefon kaldet Link Phone på markedet. Priserne starter ved cirka 37.000 danske kroner (6.700 dollar). 

Android i guld og kalveskind

Er det ikke eksklusivt nok, kan du naturligvis vælge at få den i andre materialer som eksempelvis titanium, 18 karat rosenguld, kalveskind eller få den beklædt med diamanter. 

Telefonen fra Tag Heuer har en skærm på 3,5" med en opløsning på 800 x 480 pixels, et kamera på fem megapixels og har Android 2,2 som styresystem. 

Men før du smider et stort bundt tusindkronesedler på bordet, er det værd at huske på, at mens et af Tag Heuers ure gerne skulle tikke lystigt videre de næste 30 år, er det mildt sagt nok mere tvivlsomt, om du til den tid stadigvæk vil have din Tage Heuer-mobil fra 2011 liggende i jakkelommen.

En iPhone dyppet i guld

Der er næppe tvivl om, at en iPhone 4 hører til blandt de bedste mobiltelefoner på markedet. Men det er også en af de mest udbredte.

Og hvis du til dagligt flyver rundt i en privatjet, kan det måske føles lidt fattigt at have den samme mobiltelefon som alle os andre fattigrøve.  

Men bare rolig. Den britiske designer Stuart Hughes kan være din redning. Han er blevet kendt for at designe nærmest pervest dyre iPhones, som han groft sagt dypper i guld og ruller i diamanter.

Verdens dyreste iPhone

Den mest eksklusive model er en iPhone 4, der bærer navnet Diamond Rose Edition. Hans iPhone er langs telefonens kant besat med 500 styk diamanter i 100 karat, og Apple-logoet bag på telefonen er besat med yderligere 53 diamanter.

Stuart Hughes' iPhone koster intet mindre end - og hold nu fast - 44 millioner danske kroner eller 5 millioner britiske pund, hvilket skulle gøre den til verdens dyreste iPhone.  

Den britiske designer har dog også skabt andre ekstravagante udgaver af Apples iPhone. Du kan blandt andet få en HISTORY Edition, der kun bliver produceret i 10 eksemplarer og kan købes for 353.000 kroner (39.995 britiske pund). Telefonens bagsiden er lavet af meteorsten og en dinosaur-tand fra en Tyrannosaurus Rex.

Stephen Hughes billigste udgave af en iPhone 4 kan blive din for blot 123.000 kroner (21.995 pund). For den pris får du en iPhone 4 i 24 karat rent guld, og med telefonen følger en eksklusiv pung produceret af strudse-fod (!).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere