Artikel top billede

Skarpere partnerprogram fra Dell

Nye certificeringer, som skal skærpe Dell-forhandleres profil, betyder endnu et skridt væk fra producentens gamle hardwareprofil.

Dell går nu endnu et skridt i retning af at levere løsninger indenfor eksempelvis storage, management og sikkerhed og skærper kravene i sit partnerprogram. Det skal ifølge Dells danske partnerchef Cbristian Møhl skærpe Dell-forhandlernes brand på markedet.

»For os handler det om at gøre vores forhandlere skarpe på kompetencer, som kan komme kunderne til gode. Men i kraft af at vi gør vores partnerprogram skarpere, bliver det også mere attraktivt for nye partnere,« siger Christian Møhl.

Dell lover samtidig sine certificerede partnere, at de ikke risikerer konkurrence fra andre forhandlere eller Dell selv, når en ordre til en kunde først er lukket.

»Det betyder, at hvis en kunde henvender sig til Dell, så er det synligt for vores interne kanalorganisation, at kunden allerede er tilknyttet den pågældende forhandler. Den sikkerhed tilbyder vi både premium og preferred partnere,« siger Christian Møhl.

Dell har de seneste fem år bevæget sig fra en position som entydig hardwareforhandler med vægt på direkte salg, til at man i dag lader en del af salget gå gennem kanalen med Tech Data som distributør til flere hundrede egentlige Dell-forhandlere.

I det reviderede partnerprogram opererer man fremover med tre niveauer, hvor premium bliver den højeste status efterfulgt af niveauerne preferred og registered partner. I Danmark forventer Christian Møhl, at tre-fire ud af de nuværende 12-14 certificerede forhandlere vil vælge at kvalificere sig til den højeste partnerstatus.

»Vi ønsker med den nye struktur i vores partnerprogram at aligne partnernes kompetencer til Dells strategier overfor især enterprisekunder, hvor vi de seneste år har opkøbt en stribe selskaber som eksempelvis Equalogic og Compellent,« siger Christian Møhl, som fortæller, at Dell i Danmark på det seneste har udvidet sin kanalsalgsstyrke med mere end 20 procent. De nye sælgere skal blandt andet samarbejde med forhandlerne om presales arbejde i forhold til mere komplekse løsninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere