Skuffende salg af Freedom Fighters

Lanceringen af det nye spil Freedom Fighters skulle løfte omsætningen hos det danske spilfirma IO Interactive op på niveau med sidste års succes-omsætning. Men salget på 837.360 eksemplarer i 2003 levede ikke op til forventningerne, og omsætningen i 2003 nåede kun 83,9 millioner kroner mod 97,6 millioner i 2002.

Årets resultat blev på 1,3 millioner kroner, hvilket er et stort dyk i forhold til et resultat på 30 millioner året før.

Virksomhedens årsregnskab er især præget af nedadgående pres på spilpriserne, især på det nordamerikanske marked. Samtidig har det kraftige fald i dollarkursen sat selskabets indtjening under pres. 2003 var også året, hvor IO Interactive flyttede til nye lokaler på Kalvebod Brygge, for at imødekomme det stigende antal medarbejdere, der voksede fra 80 til 128 i løbet af 2003. I marts måned etablerede selskabet en afdeling i Ungarn. Denne afdeling har kostet 1,7 millioner kroner i etableringsomkostninger, men ledelsen har måtte indse, at det har taget længere tid end forventet at oplære de ungarske medarbejdere.

Da Freedom Fighters blev lanceret i oktober 2003, var forventningerne meget store på baggrund af de meget positive anmeldelser af spillet. Selvom forventningerne ikke blev indfriet, betragter IO Interactive selv spillet som en succes set i lyset af, at Hitman 1 kun solgte 244.348 styk det første år. Hitman 2 blev lanceret i oktober 2002, men solgte alligevel væsentligt mere end Freedom Fighters i 2003. I januar 2004 rundede Hitman 2 et salg på tre millioner eksemplarer.

Forventningerne til 2004 er høje hos IO Interactive, der i denne måned blev solgt til det engelske firma Eidos for 313 millioner kroner. Det gode salg af Hitman 2 har givet høje forventninger til efterfølgeren, Hitman Contracts, der sendes på markedet i løbet af foråret 2004. I selskabets årsberetning lyder vurderingen på, at det tredje Hitman-spil vil nå op på samme salgs-niveau som nummer to. Desuden forventer IO Interactive fortsat at øge medarbejderstaben i 2004.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere