Hurtigt bredbånd til hele Fyn

En aftale mellem Fyns Amt, Svendborg og Odense Kommuner og TDC giver alle fynske virksomheder og institutioner adgang til et nyt fiberbaseret højhastighedsnet. I løbet af de næste seks måneder skal 250 offentlige institutioner udstyres med bredbåndsforbindelser efter TDC's CityMan-koncept.

Aftalen, som blev underskrevet fredag i Svendborg, betyder at TDC forpligter til at sørge for, at private virksomheder og offentlige institutioner, uanset hvor de er placeret i regionen, kan blive koblet på nettet med en 100 Mbit-forbindelse inden for tre måneder fra bestillings-tidspunktet. Det er 50 gange hurtigere end de kraftigste ADSL-opkoblinger.

Forbindelserne tilbydes til en fast maksimumpris, som er billigere end de hidtidige standardløsninger. Den fiberbaserede infrastruktur i regionen skal udbygges, så der i byområderne er maksimalt 500 meter fra potentielle erhvervskunder til leverandørens access-net.

TDC oplyser at den fynske region skal bruges som udviklings- og testområde for eksisterende og kommende tele- og datatjenester.

»Vi er meget glade for denne aftale, og vi ser frem til et spændende og udviklende samarbejde for os alle. Konceptet er helt nyt, og derfor vil alle parter få glæde af de fordele som aftalen fører med sig. Samtidig ser vi i TDC frem til at udbrede mulighederne til andre dele af landet i samarbejde med andre kommuner og amter,« siger TDC's koncernchef Henning Dyremose.

Private husstande på Fyn får også gavn af det nye fiberbaserede bredbåndsnet. Med udbygningen af fibernettet vil afstanden fra den enkelte husstand til TDC's fiberbaserede net i mange områder blive mindre. Det betyder, at også mulighederne for billige ADSL-forbindelser med lavere kapacitet vil blive bedre i regionen, oplyser teleselskabet.

I forbindelse med udstykning af boligområder og industrigrunde i de fynske kommuner vil TDC etablere fiber til den enkelte matrikel. Desuden vil teleselskabet arbejde for at knytte borgere og erhvervsliv i de små ø-samfund omkring Fyn til bredbåndsnettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere