Artikel top billede

Microsoft-medarbejders udtalelse om Kinect vækker opsigt

En af Microsofts topmedarbejdere antyder, at Kinect bruges til at samle data om brugerne. Softwaregiganten dementerer.

Forestil dig, at reklamefirmaer kan anbringe et kamera i din stue og følge med i, hvad du foretager dig, hvem du er sammen med, og hvordan dit humør er. Det ville være en fantastisk mulighed for at tilbyde målrettet reklame – kameraet kan for eksempel skelne mellem, om stuen er fuld af mænd (ølreklame!) eller kvinder (mode, kosmetik). Men der er nok ingen af os, der vil acceptere at få et sådant kamera installeret i vores stue.

Hvad nu, hvis man kunne få forbrugerne til selv at købe og installere kameraet ved at kalde det for en controller til en spilkonsol? En controller, der registrerer alle dine bevægelser og overfører dem til spillet. Microsoft har netop lanceret sin meget omtalte Kinect-udvidelse til Xbox 360, som netop består af et kamera, der skal installeres i stuen.

I sidste uge kom Microsofts Chief Operation Officer Dennis Durkin med en meget overraskende udtalelse på et investormøde. Han fortalte, at Microsoft kan bruge Kinect-kameraet til at samle data om brugerne og benytte disse data til at levere personaliseret reklame.

”Vi kan tilpasse indhold baseret på, hvem du er. Hvor mange personer er i rummet når reklamen bliver vist, hvor mange personer er i rummet når der spilles, hvordan forholder de sig til spillet? Hvordan forholder de sig til en sportsbegivenhed? Står de op? Er de begejstrede? Hvilket tøj har de på?”, sagde Dennis Durkin på mødet.

Denne udtalelse vækker minder om det totale overvågningssamfund i science fiction-romanen 1984 og det har fået en række medier, herunder Wall Street Journal og Engadget, til at se nærmere på sagen.

Allerede i dag er det jo meget muligt at udarbejde en meget detaljeret profil baseret på din webadfærd og levere annoncer, der er skræddersyet til din smag og dine præferencer. Det sker for eksempel på Facebook, hvor du selv fortæller om dine interesser og hobbyer. Men et overvågningskamera i stuen er alligevel en anden ting.

Microsofts egne brugerbetingelser for Kinect forbyder faktisk, at data må bruges af tredjeparter til at levere personaliseret reklame. Så det ser ud til, at Dennis Durkin har været lidt for hurtig på aftrækkeren.

I en e-mail til Wall Street Journal afviser Microsoft da også, at man har tænkt sig at bruge Kinect til at samle data til annoncører. Desuden understreger Microsoft, at man respekterer brugerens privatliv.

Dermed skulle sagen egentlig være slut. Men Microsoft har ikke forklaret, hvorfor Dennis Durkin kom med den bombastiske udtalelse i sidste uge.




IT-JOB

Unik System Design A/S

Head of Internal IT

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Tech lead til Java-backend udviklingsteam

Continia Software A/S

Student Master Data Assistant

IT & Co ApS

IT-tekniker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere