Artikel top billede

Ansatte drømmer om at smadre computeren

Har du haft lyst til at smadre din arbejds-pc? Så er du ikke alene.

Næsten halvdelen af alle kontoransatte i Storbritannien, Frankrig og Tyskland er utilfredse med deres arbejdscomputer. Det viser en undersøgelse som backup-firmaet Mozy har gennemført blandt 600 it-chefer og 3.000 kontor-medarbejdere. Den udførlige undersøgelse beskæftiger sig med konsekvenserne af de mange gamle computere på kontorerne – herunder tabt produktivitet og risiki for tab af data hvis maskinerne bryder sammen.

Det generelle problem er, at den typiske hjemmecomputer er meget nyere end de maskiner, der står på kontorerne – og dermed også hurtigere. Det fører til frustrationer hos de medarbejdere, der skal tilbringe deres arbejdsdag foran maskinerne.

I Storbritannien er den gennemsnitlige arbejdscomputer fem år gammel. I Frankrig er den i gennemsnit tre år og to måneder gammel. Typisk er arbejdscomputeren omkring to år ældre end den maskine, der står derhjemme. Det kan mærkes.

Så er det nok ikke underligt at mange får lyst til at smadre computeren. Mere end 20 procent af de adspurgte franskmænd svarer, at den hurtigste vej til at få en ny computer eller mobiltelefon hos deres firma er at smadre den gamle. De høflige englændere har lidt sværere ved at gribe til hammeren – her er det kun 15 procent, der mener, at den bedste vej er at ødelægge maskinen.

Mozys undersøgelse viser da også, at de medarbejdere, der har en væsentlig hurtigere computere derhjemme, er meget mere tilbøjelige til at smadre deres arbejds-pc for at få en ny og forhåbentlig bedre model.

En mindre dramatisk metode til at gøre arbejdscomputeren hurtigere er at købe nye komponenter og selv opgradere den eller bytte den i en lokal butik uden at spørge firmaet.

Finanskrisen har angiveligt fået virksomhederne til at vente med at udskifte de gamle computere og derfor står der rigtig mange lettere forældede maskiner ude på kontorerne. I Storbritannien er der stadig seks til ni år gamle computere hos hver tiende virksomhed, og nogen har endda computere, der er endnu ældre.

Næsten halvdelen af de adspurgte kontoransatte mener da også, at deres produktivitet lider under de gamle computere. Måske fordi de sidder hele dagen og drømmer om at smadre pc'en.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere