Artikel top billede

Larry Ellison kalder HP-bestyrelse for idioter

HP-chefens afsked efter anklage om sexchikane er en katastrofal beslutning, mener Oracles stifter Larry Ellison.

I weekenden blev HP-chef Mark Hurd tvunget til at trække sig efter anklager om sexchikane. Hurd blev faktisk frikendt for anklagerne i en intern undersøgelse, men den viste til gengæld, at han havde forfalsket bilag for at skjule store summer, som han havde brugt på kvinden.

Nu har Oracle-stifter Larry Ellison meldt sig til orde i en e-mail til avisen New York Times, og han lægger ikke skjul på sin mening om HP's bestyrelse.

”Bestyrelsen har lige taget den værste personalebeslutning, siden idioterne hos Apple fyrede Steve Jobs for mange år siden. Den beslutning ødelagde næsten Apple, og det ville også være sket, hvis ikke Steve var kommet tilbage og havde reddet dem,” skriver Ellison.

Oracle, der er verdens største producent af database-software, har et tæt samarbejde med Hewlett-Packard. Men efter Oracles overtagelse af Sun Microsystems, er de to selskaber også blevet konkurrenter på markedet for server-hardware.

”HP's bestyrelse indrømmer, at anklagerne om sexchikane er undersøgt til bunds, og det har vist sig, at de er fuldstændig uholdbare,” skriver Ellison.

Han mener, at bestyrelsen har svigtet HP's medarbejdere, aktionærer og kunder ved at presse Hurd til at forlade selskabet.

Larry Ellison, der selv er kendt som en playboy, valgte tidligere i år at beholde Oracle-topchef Charles Phillips, der ofte bliver nævnt som Ellisons kronprins, efter afsløringen af, at den gifte Phillips i otte år havde haft en affære med en anden kvinde end sin kone.

En affære, som blev afsløret af topchefens elskerinde på store plakater hængt op i New York, San Francisco og Atlanta.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere