Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

It-profil: Jeg bygger stærke teams

Lenovos 46-årige salgsdirektør Jørn Rønning holder af it-branchens høje puls og drømmer om at hjælpe innovative virksomheder med internationale ambitioner.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Det er en fantastisk branche som aldrig står stille. Tænk på den innovation der er på it-siden, der bliver ved med at forandre vores kultur, virksomheders forretningsmodel og vores egen måde at søge information og handle på. Et eksempel er mobility. For et år siden måtte jeg på en tankstation for at få en ordentlig trådløs forbindelse og være »på«. I dag kan jeg som passager i en bil eller tog være »på« når turen går fra København til Århus. Derudover er hele økosystemet mellem producenter, forhandlere og systemhuse fantastisk at være del af.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Det er at det flere gange i min karriere er lykkedes at bygge sammentømrede teams af rigtig gode folk, der skabte resultater og samtidigt havde det sjovt. Jeg omgås stadig mange af dem i mit netværk. Et eksempel var under fusionen mellem HP og Compaq, hvor vi fik skabt en ny stærk kultur, som også kunne ses på resultaterne.

Og hvad er du mindst stolt af?
I perioder blev det til lidt for mange arbejdstimer, som gik ud over tiden med familien, specielt da børnene var små.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Det er svært at nævne enkeltpersoner. Jeg har været utrolig glad for den sparring jeg har haft med både chefer og gode kollegaer gennem årene, så tak til jer.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Da jeg var ung var jeg stålsat på at blive mekaniker. Jeg elsker at skille ting ad og få det til at virke igen. Af tilfælde kom jeg ind i it-branchen for 20 år siden, og det har jeg ikke fortrudt. Nu er jeg startet som landeansvarlig for en stor del af Lenovo's B2B-forretning og skal lære nye kolleger, partnere og kunder at kende, så i det store hele ville jeg ikke gøre tingene anderledes.

Hvad laver du om 10 år?
Jeg vil sikkert stadig være i it-branchen, på en international post eller have aktive bestyrelsesposter i små innovative it-virksomheder, der vil prøve kræfter internationalt.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Selvom jeg var økonomisk uafhængig ville jeg nok lave det samme som i dag. De konstante forandringer, den høje puls og gode medarbejdere og forretningsforbindelser vil jeg ikke undvære.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Manglen på kvalificeret arbejdskraft og statens e-auktioner
Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Danmark ønsker at være et vidensamfund. Derfor skal vi satse endnu mere på it-uddannelserne for de unge og flere ressourcer til at hjælpe de små innovative it-virksomheder så de kan vokse og gøre sig gældende internationalt. Derudover ville jeg fokusere endnu mere på staten og regionernes eget brug af IT som bør være meget mere integreret end den er i dag.

Hvordan tackler du arbejdspres?
Jeg prioriterer og forsøger at delagtiggøre og uddelegere til mine medarbejdere. Jeg har fået inspiration og værktøjer, som jeg forsøger at følge fra bogen »7 gode vaner« af Franklin Covey.

Hvordan kobler du af?
For fire år siden investerede vi i et hus i Sydfrankrig, som vi bruger meget i vores ferier. Men det, der virkelig renser hjernen, er, når jeg er på ski eller vandski sammen med mine 15-årige sønner eller venner.

CV:
1985:
Konsulent og account manager, Unisys
1990: Salgschef, NCR/AT&T
1996: Salgsdirektør, HP
2003: Divisionsdirektør, Ementor
2005: CEO, 4IPT
2007: Salgsdirektør, Dell
2008: Salgsdirektør, Lenovo




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere