IT-PROFIL:: Lydbogsfanatiker med kundefokus

Delteks senior product manager Henrik Brandt fokuserer på de 20 procent af opgaverne, der bringer ham 80 procent i mål.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Mest: De store forskelle i persontyper, og hvordan man kan udnytte forskellighederne til at lave noget helt ekstraordinært. Herudover er den gennemgående holdning, at »intet er umuligt«, fantastisk motiverende.
Mindst: At der er mange producenter, der er langt mere fokuserede på teknologi end på at forstå kunderne.
Da jeg for nyligt blev bedt om at fremsende en referenceliste, inden jeg fik mit nuværende job, opdagede jeg, at jeg havde næsten 50 mennesker, som ville anbefale mig. Det er virkelig noget at være stolt af. Herudover er jeg meget stolt over det automatiske e-mail sorteringssystem, som jeg og en kollega fik en idé til i 2003, og som vi har patent på i Europa og USA.

Og hvad er du mindst stolt af?
For syv år siden blev jeg nødt til at afskedige 15 mennesker samtidig i forbindelse med en strategiændring. Det er den værste arbejdsdag, jeg nogensinde har haft.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Peter Menhard fra min tid hos Sophus Berendsen er den person, der har betydet mest for mig. Han lærte mig, hvordan man fokuserer på de rigtige ting, og hvordan man optræder professionelt foran en kunde. Jeg var kun 20 år, da jeg mødte ham – så man kan sige, at det var ham, der (fagligt) forvandlede mig fra en ung fløs til et voksent menneske.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg ville meget tidligere have gået efter den type job, jeg har i dag. At være ansvarlig for et produkt, hvor man kan sætte et stort fingeraftryk selv – samtidigt med, at man får lov til at møde en masse spændende kunder i hele verden – det er det perfekte for mig.

Hvad laver du om ti år?
Der bor jeg i USA og er Deltek’s »Chief Solution Evangelist«. Man har jo lov til at drømme.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Jeg ville undervise i NLP (NeuroLingvistisk Programmering) med speciale i at få forskellige mennesketyper til at arbejde effektivt sammen. Alternativt ville jeg være vinbonde i Napa Valley.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
ERP-branchen er ikke specielt fokuseret på de ting, der sker omkring Cloud Computing. De operatører, der ikke har en klar strategi omkring dette inden for det næste år eller to, vil stå med et problem på langt sigt.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Jeg ville først om fremmest sikre mig, at adgang til bredbånd med høj hastighed er en selvfølge på linje med vand og strøm. Som nummer to ville jeg sikre mig, at it-forståelse bliver prioriteret næsten lige så højt i skolen som dansk og matematik. Som nummer tre ville jeg sikre mig, at iværksættere får adgang til gratis it-infrastruktur det første år. Når det var sikret, så ville jeg nedlægge it-ministeriet – da man jo heller ikke har et »Strømministerium«.

Hvordan takler du arbejdspres?
Det kan i perioder være svært – men jeg prøver hele tiden at finde de 20 procent af mine opgaver, der gør at jeg kommer 80 procent i mål – og så fokusere udelukkende på disse i stressede perioder. Herudover forsøger jeg at holde stressen stangen gennem humor – noget som de fleste, der kender mig, vil nikke genkendende til.

Hvordan kobler du af?
Jeg er lydbogs-fanatiker og har lyttet over 300 bøger igennem de sidste syv år – hvilket svarer til cirka to timer om dagen. Det er superafslappende. Herudover er der ikke meget, der slår en hyggemiddag med gode venner med intervalstegt culotte, rødvin fra Napa Valley og god spansk brandy.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere