Citrix: Nu til SMB-markedet

En ændret licenspolitik hos Citrix åbner nu op for løsninger til de små og mellemstore danske virksomheder.

Det har tidligere været en dyr fornøjelse at investere i en Citrix-løsning, og derfor har det primært været forbeholdt større virksomheder at tilgå centralt placerede applikationer via Citrix. Nu har Citrix imidlertid valgt at bundle sine licenser med Microsoft, og det skærer næsten halvdelen af prisen per medarbejder.

»Tidligere har det været dyrt for små virksomheder, fordi de skulle investere i servere og samtidig skulle have både terminallicenser fra Microsoft og licenser fra Citrix,« siger Erik Testmann, administrerende direktør i firmaet Contest, der er autoriseret Citrix-partner i Danmark.

Men aftalen mellem Citrix og Microsoft om at bundle licenserne giver billigere priser, og dermed er der åbnet op for, at Citrix kan bevæge sig ned i markedet.

Med produktet Citrix Access Essentials, CAE, kan man nu få en løsning, der koster omkring 7000 kroner for fem brugere, hvilket er næsten halv pris i forhold til de klassiske løsninger.

Erik Testmann forklarer over for CRNs søsterblad ComON, at CAE i modsætning til de store løsninger kun kan køre på én server, hvilket i praksis giver en begræsning på op til 15-20 brugere. Og derudover er den væsentligste forskel, at CAE tilgås via et webinterface, hvorimod brugeren normalt får en oplevelse af, at applikationen ligger på hans egen computer.

»Der er kun meget få begrænsninger i forhold til standardproduktet - og set fra brugerens synsvinkel er der ikke de store forskelle på det her og en fuldblodsløsning,« siger han og fremhæver, at CAE har fuldstændig den samme sikkerhed, som den man kender fra de store løsninger.

Et stigende antal mobile medarbejdere skaber i mange virksomheder behov for, at forretningsapplikationer kan tilgås udefra. Og Contest oplever da også en ganske pæn efterspørgsel fra de små og mellemstore danske virksomheder.

»De små kunder er også ved at blive opmærksomme på fordelen, og vi oplever, at mange af vores mindre kunder viser interesse for de her løsninger,« siger Erik Testmann.

Citrix vælges typisk af virksomheder, der har mange rejsende medarbejdere. Men Citrix kan også bruges af virksomheder, der ønsker at spare penge på hardware-budgettet ved at lægge deres applikationer på en central server og udstyre de ansatte med tynde klienter. En tynd klient holder typisk i mellem fem og syv år, mens en normal pc holder i maksimalt tre år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere