Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Gylden fremtid for ARM-processor

IDC forventer at ARM vil erobre 15 procent af markedet for pc-processorer inden 2015.

I dag er Intel og AMD stort set alene om at slås om pc-processor-markedet, men i løbet af de kommende år kan ARM blive en alvorlig konkurrent. Det mener analysefirmaet IDC, som forudsiger at ARM vil erobre 15 procent af markedet for pc-processorer inden 2015, skriver Infoworld.

Næsten alle mobiltelefoner indeholder en ARM-processor, men ARM har ikke noget, der kan konkurrere med de aktuelle pc-processorer fra Intel og AMD. Firmaet har tidligere udtalt, at man vil koncentrere sig om smartphones og tablets.

Men både Intel og AMD udvikler også processorer til små mobile enheder – Intels tablet-chip Oak Trail kommer i denne måned – og dermed skal ARM også begynde at lede efter nye markeder.

Det afgørende gennembrud kan komme til næste år, hvor Microsoft udgiver sit næste operativsystem Windows 8. Det kommer både i en version til x86-platformen og til ARM. Dermed kan Windows-brugere for første gang købe en ARM-computer med en fuld version af Windows (det begrænsede Windows Phone kører allerede på ARM).

Det store spørgsmål er så, om ARM vil udvikle nye og hurtigere versioner af sine processorer, der kan konkurrere med topmodellerne fra Intel og AMD. Britiske ARM fremstiller ikke selv processorer, men sælger sin teknologi i licens til andre firmaer. Nvidia, Qualcomm og Texas Instruments har allerede annonceret, at deres ARM-chips kan køre det kommende Windows 8.

Nvidia udvikler ARM-chips under kodenavnet Project Denver der både retter sig mod mobile enheder og pc'er.

IDC forventer at ARM i første omgang vil udvikle processorer til netbooks med Windows 8, og senere vil man så gå videre til bærbare, stationære og servere. ARM-chips har et meget lavt strømforbrug, og dermed kunne de også være interessante i et datacenter-miljø.

De første netbooks med ARM-processorer kan allerede købes, men de bruger chips der er hentet fra smartphones og deres ydelse kan ikke sammenlignes med en rigtig computer.

Det vil kræve store investeringer fra AMD for at udvikle processorer med flere kerner, størrelse hukommelse og 64-bit-teknologi, der er nødvendig for at konkurrere på pc-markedet.

Sidste år kunne ARM annoncere sit nye Cortex-A15 processor-design, der kombinerer op til 16 kerner med en taktfrekvens på 2,5 Ghz. De første mobile enheder med Cortex-A15 ventes dog først i slutningen af 2012 eller starten af 2013.

Der har været rygter om, at AMD vil købe en licens og begynde at fremstille ARM-processorer ved siden af sine normale x86-cpu'er. Det blev dog afvist i denne uge.

Samtidig har Intel netop annonceret sine nye 3D-transistor-teknologi, som lægger yderligere pres på konkurrenterne.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere